Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elev trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa

In virsta de 19 ani, Florentin H., elev al Liceului "Ion Ghica" din Braila, a fost trimis in judecata, din ordinul procurorilor de la Parchetul Judetean, pentru savirsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa (art. 184 Cod Penal). Anchetatorii precizeaza ca inculpatul a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni. Nu lipsit de importanta este faptul ca victima - care solicita daune de 10.000 de lei -, avea 1,60 grame la mie alcool in singe.
Accidentul rutier pentru care elevul s-a ales cu dosar penal s-a petrecut in seara zilei de 21 octombrie 2006 pe Calea Calarasilor, la intersectia cu strada Industria Sarmei. In jurul orei 21.00, Florentin H. se afla la volanul autoturismului "Renault" cu numarul de inmatriculare BR-09-HHH, insotit de prietena lui, circulind dinspre Bariera catre strada Milcov. In acel moment, pe scuarul din partea dreapta a Caii Calarasilor - in dreptul trecerii de pietoni -, se aflau mai multe persoane, printre care si Silvia I. Conducatorul auto avea 56 m/h. Exact in momentul in care autoturismul se apropia de trecerea de pietoni, Silvia I. s-a angajat in traversare, in mers rapid. Florentin H. a frinat, insa masina a intrat pe directia de deplasare a victimei, acrosind-o cu partea stinga fata. Dupa impact, tinarul a coborit din autoturism si a condus-o pe femeia accidentata la spital, aceasta fiind diagnosticata cu "fractura deschisa gamba dreapta".
Potrivit anchetatorilor, culpa in producerea accidentului apartine conducatorului auto, care nu a redus viteza in apropierea marcajului pietonal, dar si pietonului care s-a angajat in traversare fara sa se asigure. Silvia I. a avut nevoie de 110 - 115 zile de ingrijiri medicale, se mai precizeaza in dosarul penal.
Categorie articol: 

Comentarii