Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ei ne vor reprezenta la Olimpiada naţională de Matematică

La etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru elevii din clasele V-XII, nouă elevi vor reprezenta Brăila. Cel mai mic din echipa brăileană este Popa Bogdan, elev de-abia în clasa a V-a şi este prima oară când se califică la naţională. Lipan Dragoş este în clasa a VIII-a, iar în ultimii doi ani a obţinut medalie de argint tot la matematică. Ambii provin de la Şcoala Gimnazială "Fănuş Neagu", iar la clasă sunt pregătiţi de profesorii Tilincă Daniela şi Damian Marius.
De la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" s-au calificat patru elevi. Donescu Irina şi Popescu Maria sunt în clasa a VII şi au mai participat şi în anii anteriori la faza naţională a Olimpiadei de matematică. Mateiu Adriana Patricia (clasa a X-a) şi Popa Andreea Maria (clasa a X-a) au în palmares medalii de argint şi bronz câştigate în anii trecuţi la naţionalele de mate. Profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor la clasă sunt Botea Carmen, Botea Viorel şi Daniilescu Gabriel.
Lotul este întregit de trei elevi ai Colegiului Naţional "Gh. Munteanu Murgoci". Tîrhoacă Radu (clasa a VII-a) s-a mai calificat şi în urmă cu doi ani la olimpiadă la aceeaşi materie. Grecu Cristian (clasa a IX-a) şi Orlea Martina (clasa a XI-a) au adus la Brăila medalii de bronz şi argint în ultimii ani. La clasă sunt pregătiţi de prof. Covaci Daniela.
Etapa naţională a Olimpiadei de Matematică va avea loc la Bucureşti, în perioada 6 - 10 aprilie, iar profesorul care va însoţi lotul este Damian Marius.

 
Categorie articol: 

Comentarii