Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ECONOMIC: Greutatea animalelor destinate sacrificǎrii pentru consum a scăzut în 2010 la toate speciile

Greutatea animalelor destinate sacrificǎrii pentru consum a scăzut în 2010 la toate speciile, comparativ cu 2009, în timp ce producţiile de lână, ouă şi lapte au scazut anul trecut, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS),

Astfel, greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a scăzut cu 9,6%, scăderile provenind de la bovine (-22,3%), păsări (-8,8%), porcine (-5,5%) şi de la ovine şi caprine (-3,8%).

Producţia totală de lapte a fost cu 12,9% mai mică, iar la producţia de lână s-a înregistrat o scădere de 8,5%. Producţia totală de ouă a scăzut cu 0,2%.

Potrivit INS, în anul 2010, comparativ cu anul 2009, structura pe sortimente a producţiei de carne a înregistrat următoarele fenomene: a crescut ponderea producţiei de carne de porcine (+1,9 puncte procentuale), de ovine şi caprine (+0,4 puncte procentuale), de pasăre (+0.3 puncte procentuale) şi a scăzut ponderea producţiei de carne de bovine (-2,6 puncte procentuale), iar ponderea producţiei de carne la alte specii a rămas constantă.

Producţia totală de lapte de vacă în anul 2010 a fost de 42.585 mii hectolitri (inclusiv consumul viţeilor), cu 7.681 mii hectolitri (-15,3%) sub nivelul anului precedent. În toate regiunile de dezvoltare s-au înregistrat scăderi: Nord-Vest (-7,9%), Centru (-8,0%), Vest (-10,4%), Sud-Est (-13,1%), Nord-Est (-15,6%), Sud-Vest Oltenia (-19,2%), Sud Muntenia (-29,0%) şi Bucureşti-Ilfov (-31,4%).

 




Categorie articol: 

Comentarii