Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipe de specialisti ale Ministerului Sanatatii vor vizita saptaminal unitatile medicale din tara

Echipe de specialisti ale Ministerul Sanatatii vor vizita saptaminal, atit programat, cit si inopinat, unitatile medicale din tara si se vor intilni cu sefii acestor institutii pentru a monitoriza problemele cu care se confrunta si perfomantele acestora.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, ministrul Ion Bazac a dispus derularea acestui program de monitorizare si evaluare continua a sistemului de sanatate, prin care vor fi urmarite problemele si performantele unitatilor sanitare.
Programul presupune vizite si intilniri saptaminale, programate sau inopinate, ale delegatiilor Ministerului Sanatatii, atit la institutiile si unitatile care asigura servicii medicale publice in orase, cit si in mediul rural. Echipele supervizate de catre ministrul Sanatatii vor fi formate din secretari si subsecretari de stat, directori de directii si specialisti, ce se vor intilni si cu sefii unitatilor medicale.
"Astfel vor fi urmarite aspectele functionale si structurale ale sistemului si efectele acestora la nivelul institutiilor, precum si managementul unitatilor medicale publice", se arata in comunicat.
Programul, aflat sub coordonarea Ministrului Sanatatii, este deja functional si va fi extins in cel mai scurt timp, precizeaza sursa citata.
Ministerul Sanatatii a anuntat ca va publica periodic rapoarte de evaluare cu informatii centralizate asupra problemelor, solutiilor implementate si bunelor practici de management ale unitatilor medicale, precum si asupra aspectelor sistemice din domeniul sanatatii. Prima evaluare va fi disponibila la sfirsitul lui februarie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii