Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

După o luptă de 7 ani cu leucemia, Măriuca a plecat la ceruri

• inima Mariei Vâlcu a încetat să mai bată pe 14 septembrie • înmormântarea va avea loc joi, 19 septembrie, la ora 12.00, la Biserica “Sf. Filofteia” din Chercea

 

Un înger s-a întors în cer! La numai 10 ani, Maria Andreea Vâlcu a plecat la ceruri, inima ei încetând să mai bată pe 14 septembrie, la clinica Bambino Gesu din Italia, acolo unde urma un tratament pentru a învinge leucemia. O boală grea, o luptă şi mai grea, un destin crunt cu care Măriuca, aşa cum o alintau părinţii şi apropiaţii, s-a luptat şapte ani.

Toată viaţa fetiţei a fost o luptă cu boala, încă de la 3 ani. În decembrie 2012, perioadă în care lumea se pregăteşte de sărbătorile de Crăciun, Măriuca era diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică de tip B. Timp de 3 ani (2012-2015) a urmat un tratament citostatic, având o evoluţie favorabilă ulterioară. Din nefericire, în mai 2017 a suferit o recădere clinică şi hematologică în spitalul din Târgu Mureş, fiind transferată la spitalul pentru copii din Timişoara pentru continuarea chimioterapiei. Şase luni mai târziu, în noiembrie 2017, a suferit primul transplant de măduvă care nu a grefat deoarece s-a activat virusul CMV (virus care afectează celulele sistemului imunitar). Pe 1 ianuarie 2018 a suferit un al doilea transplant de celule stem, însă grefa a fost distrusă de virusul EBV, virus care i-a adus Măriucăi şi trei săptămâni de suferinţă deoarece fetiţa avea febră şi frisoane.

După cinci luni petrecute în spitalul din Timişoara, în luna martie 2018, aceasta a fost transportată de urgenţă în Roma, Italia, la Spitalul pediatric. La două săptămâni de la sosirea în Italia, Maria a suferit cel de-al treilea transplant haplo de la mamă, care, din păcate, nu a grefat. Starea fetiţei nu s-a îmbunătăţit după operaţie şi în luna august s-a confirmat că boala a recidivat. Au urmat noi terapii şi deşi a trecut prin chinuri cumplite, Măriuca a găsit puterea să zâmbească şi să lupte mai departe. Din păcate, fetiţa s-a îmbolnăvit de pneumonie inflamatorie, iar trupul ei deja slăbit în urma atâtor tratamente nu a mai găsit resursele de a se vindeca.

Pe 14 septembrie, de Ziua Sfintei Cruci, Dumnezeu a luat de pe umerii Măriucăi o cruce tare grea, o cruce pe care a dus-o şapte ani.

Cei care vor să îşi ia bun rămas de la Măriuca o pot face joi, la ora 12.00, la Biserica “Sfânta Filofteia” din Chercea, atunci când va avea loc înmormântarea.

Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a aflat de povestea Mariei în urmă cu un an, atunci când rudele fetiţei ne-au cerut ajutorul în vederea organizării unei campanii umanitare prin care să poată strânge bănuţii necesari plecării la spitalul din Italia. Lucrurile s-au aşezat în aşa fel încât printr-o donaţie generoasă s-au acoperit toate costurile deplasării, însă noi am continuat să ţinem legătura cu familia acesteia. Şi mare i-a fost bucuria când, de Crăciun, Măriuca a primit un cadou la care doar visa: un laptop. Iar cadoul a fost cumpărat din donaţiile făcute de voi în cadrul campaniei “Un înger de Crăciun!”. Noi am fost atunci pentru o zi îngeri pentru Măriuca. Acum, ea va fi înger pentru noi!

 

Odihneşte-te în pace, în braţele lui Dumnezeu, copil curajos!

Drum lin către Ceruri!
Categorie articol: 

Comentarii