Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir, în «război» cu cei care blochează trotuarele ilegal

• în timpul vizitei sale în teren la şantierele deschise în municipiu, primarul Marian Dragomir s-a arătat revoltat de faptul că o persoană blocase trotuarul din dreptul Spitalului 3, pentru a aproviziona cu marfă chioşcul din zonă • acesta i-a solicitat viceprimarului Alexandru Jantea să aibă grijă ca Poliţia Locală să urmărească astfel de situaţii la nivelul municipiului şi să acţioneze în consecinţă • Jantea a precizat ulterior că s-a intervenit şi că lăzile care blocau zona au fost înlăturate

 

Primarul Marian Dragomir le-a pus gând rău celor care blochează ilegal trotuarul sau diferite spaţii din oraş, pentru a-şi aproviziona chioşcurile sau a-şi asigura locul de parcare. În timpul vizitei edilului-şef în teren, la şantierele în lucru din oraş, alături de jurnaliştii locali, acesta a observat că pe trotuarul din dreptul Spitalului 3, în faţa chioşcului din zonă, se afla parcată o maşină, iar de jur împrejur fuseseră împrăştiate lăzi pentru depozitat sticle, pe post de barieră. Dragomir s-a arătat extrem de revoltat de situaţie şi a solicitat viceprimarului Alexandru Jantea, ca Poliţia Locală să urmărească mult mai atent astfel de situaţii la nivelul oraşului şi să intervină.   
“Aici este nevoie de intervenţia Poliţia Locale pentru ca în Municipiul Brăila să nu mai existe cetăţeni care îşi pun tot felul de lăzi pe domeniul public, blocând trotuarul, pentru a avea ei exclusivitatea unei parcări pe spaţiul verde. Nu încurajăm astfel de practici! Cei care blochează cu diverse obiecte trotuarele pentru a parca maşinile acolo, vor avea mai multe vizite de la Poliţia Locală în perioada următoare, pentru a fi descurajaţi şi a se proceda în consecinţă”, a declarat Dragomir.
Interesant de precizat este că tocmai în acel moment a trecut pe şosea şi o căruţă, însă primarul de această dată a ţinut să sublinieze că nu este problema Primăriei, ci a Poliţiei Naţionale.
“Căruţele nu ţin de Primăria Municipiului Brăila, ţin de Poliţie. Nu este legal să le confiscăm căruţele. Curtea Constituţională a spus că nu este constituţional pentru că li se îngrădeşte dreptul la liberă circulaţie”, a conchis primarul.
Ulterior, viceprimarul Alexandru Jantea a anuţat public faptul că poliţiştii locali au acţionat în zona Spitalului 3 şi au reuşit să elibereze trotuarul.
“Domnule primar, la chioşcul din faţă de la Spitalul 3 au fost aplicate prevederi legale cu privire la depozitarea tonetelor respective pe trotuar”, a înştiinţat Jantea.
Categorie articol: 

Comentarii