Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragnea a vrut să-şi arate potenţa

Da, au existat câteva elemente provocatoare în rândul mulţimii care protesta vineri în Piaţa Victoriei. Da, au existat nişte indivizi puşi pe harţă, strecuraţi printre manifestanţi. Dar au fost puţini şi ar fi putut fi izolaţi de restul protestatarilor şi extraşi din mulţime, dacă Jandarmeria dorea asta. Nici n-ar fi fost lăsaţi să ajungă în Piaţa Victoriei, dacă chiar se dorea asta. Dacă PSD dorea asta. Dacă Guvernul  dorea asta. Dacă gruparea de golani, cocalari politici, infractori, incompetenţi şi analfabeţi care conduce România dorea asta.

Dar nu! Gruparea de golani, cocalari politici, infractori, incompetenţi şi analfabeţi care conduce România nu a dorit asta. Jandarmii au fost de la bun început pregătiţi de război, au fost agresivi, puşi pe gazat oameni nevinovaţi, la grămadă, pe gazat copii, femei, bătrâni, tineri inofensivi. Jandarmeria a acţionat total disproporţionat, nedrept, inuman. A acţionat golăneşte, în linie cu ordinele primite de la golanii de sus. A atacat la propriu, violent, o mulţime de 100.000 de oameni paşnici, pe motiv că au fost provocaţi de 100 de inşi.

De fapt, acesta a fost scenariul de la bun început: înăbuşirea violentă a unui protest paşnic. Mesajele unor pesedişti mai mici în grad, scăpate de unii cu gura mai mare pe reţelele de socializare, fix asta dovedesc. Chiar crede cineva că prefectul Capitalei, o individă de care până zilele trecute nu auzise mai nimeni, numită în funcţie abia luna trecută, om de încredere al clanului Firea-Pandele, a acţionat din proprie iniţiativă? Că acea tanti a luat la 11 noaptea o decizie atât de serioasă şi de gravă de capul ei? Să fim serioşi!

PSD a vrut doar să-şi arate forţa. Infractorul Liviu Dragnea a ţinut să demonstreze că se poate purta ca atare. A ţinut să arate că are puterea absolută, că are „balls”, că este „bărbat” politic. A ţinut să demonstreze „muierilor” din PSD - şi celor feminine, de la Irinuca în sus, dar mai ales celor masculine - că el este liderul suprem. A ţinut să arate românilor oneşti şi imposibil de prostit ori de cumpărat că el şi clica de la Putere pot face ce doresc, că guvernarea PSD-ALDE poate acţiona în orice mod are chef.

De altfel, este prima manifestaţie paşnică de după 1990 reprimată în forţă de autorităţi. O reprimare pusă la cale într-un mod mişelesc, de nişte laşi ascunşi în spatele căştilor, a scuturilor ori a funcţiilor. O acţiune neasumată de adevăratul făptaş, dar aruncată penibil în cârca Preşedintelui Klaus Iohannis. Un semnal către românii plecaţi din ţară, participanţi la protest, şi cărora le-ar mai fi trecut prin cap să revină: „rămâneţi acolo, vedeţi-vă de treaba voastră, noi suntem stăpânii aici, noi deţinem puterea absolută, putem face ce vrem!”. 

Gruparea de golani, cocalari politici, infractori, incompetenţi şi analfabeţi care conduce România a ţinut să demonstreze că a dus deţinerea puterii la un alt nivel. La nivelul pumnului fizic în gură. La nivelul gazului în ochi, la nivelul pulanului pe spinare. Pentru că ei pot. Şi vor mai putea, atât timp cât vor fi lăsaţi şi votaţi, dar mai ales atât timp cât numărul celor care votează este mai mic decât al celor cărora nu le pasă. Pentru că nu puterea politică, nu Jandarmeria, nu penalii, nu hoţii, nu clica din jurul lui îl fac pe Dragnea potent, ci indiferenţa oamenilor oneşti.

 
Categorie articol: 

Comentarii