Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Voiculescu» - un reper trist al societăţii

Aşa cum bănuisem şi că a fost un informator securist, aspect dovedit, de asemenea, de justiţie. O justiţie care merită aplaudată pentru curajul de a condamna politicieni-infractori, încă extrem de mulţi în ţara asta.
Faptul că lui Voiculescu i s-a confiscat şi o bună parte a averii, dobândite - după cum s-a dovedit - în urma comiterii unor infracţiuni, a fost bonusul care mi-a încântat aşteptările. S-a dovedit că imperiul lui Voiculescu - la fel ca majoritatea imperiilor afaceriştilor de pe la noi - este bazat în primul rând pe fraudă, dezvoltat în minciună şi consolidat prin prea multă ipocrizie. Păcat că ipocizia - mai ales din politică - nu face obiectul Codului penal.
M-am bucurat, de asemenea, să le citesc disperarea pe feţele echipei de lingăi de la Antena 3, în frunte cu Gâdea, şi cum pozează ei în jurnaliştii oneşti şi profesionişti, pe care „regimul Băsescu" vrea să-i cenzureze, să-i desfiinţeze, pentru că de fapt nu Voiculescu a fost adevărata ţintă a acestui dosar, ci chiar ei, întruchiparea jurnalismului echidistant. Ei, care sunt împrumutaţi de Voiculescu cu sute de mii de lei, pentru a-i ţine cât mai bine în lesă.
Nu mă bucur, însă, pentru simplii angajaţi ai trustului de presă, cei care depind de un salariu - şi ăla diminuat ori plătit cu întârziere sau deloc - din simplul motiv că au avut ghinionul de a avea o meserie în presă şi de a lucra în cadrul trustului Intact.
Pe de altă parte, mă întristează însă că sunt oameni - din păcate, mulţi - care chiar cred ce le spune alde Gâdea&comp, care se lasă manipulaţi de minciunile lor, care nu pot gândi singuri, care îi plâng de milă lui Voiculescu, considerându-l nevinovat, şi care plâng de mila Antenei 3, „postul confiscat de DNA". Oameni care nu realizează că nu a confiscat nimeni Antenele lui Voiculescu, ci doar clădirile în care funcţionează acestea, clădiri cumpărate ori construite cu bani proveniţi din infracţiuni. Oameni care se lasă prostiţi şi care nu pot gândi că aparatul de propagandă al lui Voiculescu poate funcţiona la fel de bine în orice alt sediu, contra unei chirii, aşa cum fac majoritatea firmelor din ţara asta. Oameni care cred că Voiculescu a fost lăsat pe nedrept fără o parte din averea de sute de milioane de euro, în timp ce ei abia îşi permit să-şi plătească abonamentul la cablu tv, pentru a putea fi prostiţi de Antena 3, un post mai toxic decât OTV-ul lui DDD.
Cum spuneam, din păcate sunt mulţi asemenea oameni. Iar ceea ce mă sperie cu adevărat este că toţi aceştia vor şi vota în toamnă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii