Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Coletul cu droguri». Start la judecată!

* procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor trei traficanți de droguri prinși în flagrant cu un colet plin cu substanțe interzise aduse din Spania, în vara acestui an * au fost descoperite, disimulate printre articole vestimentare, 896 de grame de marijuana, 674 de grame de hașiș și aproximativ 20 de grame de cocaină

 

Indivizii prinși cu un colet plin cu droguri adus din Spania, la intrarea în Brăila, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și terorism (DIICOT). Dosarul în care sunt inculpați brăilenii A. F., C. D. și S. P. a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Galați în data de 9 noiembrie, însă nu s-a stabilit încă primul termen de judecată. În vara acestui an, inculpații au fost prinși în flagrant de procurori și polițiști, în coletul primit din Spania fiind descoperite disimulate printre articole vestimentare cantități de marijuana, hașiș și cocaină. Cei trei traficanți de droguri au fost arestați preventiv.

După cum v-am informat anterior, la data de 18 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Galați au surprins în flagrant delict, într-un autoturism, la intrarea în municipiul Brăila, doi bărbați, de 21 și 26 de ani, ambii din municipiul Brăila. Aceștia aveau asupra lor un colet ce conținea droguri de risc și de mare risc. Potrivit anchetatorilor, în coletul expediat din Spania, au fost descoperite, disimulate printre mai multe articole vestimentare și medii de stocare, 896 de grame de marijuana, 674 de grame de hașiș și aproximativ 20 de grame de cocaină. Ulterior, a fost identificat și destinatarul coletului, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Brăila. Din cercetări a rezultat că acesta i-ar fi determinat pe ceilalți doi să preia și să transporte coletul cu droguri din Spania, urmând să le vândă în județele Galați și Brăila. Cele trei persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de instigare la trafic de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind apoi prezentate instanței cu propunere de arestare. La data de 19 iunie, măsura arestului a fost admisă de judecători pentru o lună de zile, fiind ulterior prelungită.

Zilele trecute, inculpații au încercat să scape de măsura arestului preventiv, însă fără succes. “Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpații F. A. I., D. C. C. și P. G. S., de înlocuire a măsurii arestării preventive, cu măsura arestului la domiciliu. Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispusă față de inculpații trimiși în judecată prin rechizitoriul emis la data de 09.11.2020 în dosarul nr. 160/D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, măsură preventivă pe care o menține. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, este soluția pronunțată de Tribunalul Galați la data de 11 noiembrie. Decizia finală urmează să fie luată de Curtea de Apel Galați.

Oricum, procesul nu a putut începe în acest dosar întrucât au fost invocate unele excepții, iar magistrații trebuie să decidă mai întâi legalitatea actelor de urmărire penală și rechizitoriului procurorilor DIICOT.
Categorie articol: 

Comentarii