Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosar penal pentru declaratii mincinoase

Inca un martor mincinos care, de frica, si-a schimbat declaratiile in sala de judecata, s-a ales cu dosar penal, riscind intre unu si cinci ani de inchisoare. In virsta de 38 de ani, Tudorache Giugiuc, din Silistraru, comuna Traian, a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de marturie mincinoasa (art. 260 Cod Penal).
Giugiuc a fost martor ocular intr-un dosar de ultraj la politist, autor fiind recidivistul Petrus Lupu. Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 24/25 noiembrie 2006, Tudorache Giugiuc s-a intilnit cu Petrus Lupu, la intersectia strazii 1 Decembrie 1918 cu Rosiori, care i-a spus "sa-l cinsteasca". Desi nu aveau voie sa consume alcool in loc public, cei doi au luat bere la cutie si s-au pus pe baut, in fata patiseriei "Matteo". La un moment dat, si-a facut aparitia o patrula de politie, politistii aplicindu-le celor doi cite o amenda contraventionala. La un moment dat, Lupu a devenit violent. El a inceput sa-l scuipe pe agentul Marian Gabriel I. si sa-l injure, pe el si institutia din care face parte, dupa care i-a tras citiva pumni, doborindu-l. Noroc cu vreo patru tineri aflati in zona, care i-au sarit agentului in ajutor, pina la sosirea politistilor de la interventie.
Desi declarase toate aceste lucruri, pentru ca fusese de fata, Tudorache Giugiuc si-a schimbat declaratiile in instanta, afirmind ca, de fapt, nu l-ar fi vazut pe Lupu lovindu-l pe politist, ci dimpotriva, politistul l-ar fi batut pe recidivist. Nici macar nu a auzit vreo injuratura la adresa Politiei. Culmea, cind s-a trezit cu dosar penal pentru marturie mincinoasa, in fata procurorului fiind, Giugiuc a spus ca "i se facuse frica de Lupu Petrus", de aceea si-a schimbat declaratiile. Deunazi, afirmase ca "nu-si mai aduce aminte cu exactitate despre cele intimplate", pentru ca trecuse prea mult timp de la altercatie, un an si patru luni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii