Mergi la conţinutul principal

Disparitiile minorilor de la domiciliu ingrijoreaza Politia

In ultimul timp, politistii au de-a face cu tot mai multe cazuri de disparitii de minori de la domiciliu. De multe ori, disparitiile se dovedesc a fi mai mult alarme false, dovedindu-se ca tinerii au fugit in mod voit. Numai de la inceputul acestui an, la Inspectoratul de Politie al Judetului Braila au fost reclamate 6 disparitii de la domiciliu ale unor minore, cu virste cuprinse intre 13 si 17 ani. Din fericire, cercetarile efectuate de politistii din cadrul Compartimentului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale au dus la identificarea sau la intoarcerea la domiciliu a acestora, in momentul in care au auzit ca sint cautate in mediile din zona in care locuiesc sau isi continua studiile. In aceasta situatie s-au aflat si minorele brailence D.A.M. si S.M., ambele in virsta de 16 ani si B.J. de 17 ani, care dupa ce au fost date disparute de la domiciliu, in ianuarie si la inceputul lunii februarie, au fost depistate si incredintate familiei si au fost consiliate de psihologul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie. De multe ori, cauzele care le fac pe minore sa dispara de la domiciliu tin de un anturaj ce le influenteaza in mod negativ sau descoperirea "marii iubiri", mult prea timpuriu insa, pentru care sint in stare de orice. Astfel, in final ajung in Spania, Italia. De multe ori disparitia minorelor nu are nici o explicatie logica, cel putin pentru parinti. De exemplu familiile din care provin cele trei fete mai sus mentionate sint inchegate si nu s-a constatat nici o problema majora in ceea ce priveste situatia materiala.
Parinti plecati sa munceasca in strainatate si minori lasati in grija bunicilor sau a altor rude reprezinta o alta situatie ce duce la ingreunarea supravegherii minorilor, datorita in primul rind autoritatii scazute a rudelor fata de autoritatea parintilor.
"Tindem sa credem ca virsta pubertatii si teribilismul sint cel putin doi factori care, datorita unei comunicari precare sau a lipsei acesteia dintre parinti si copii, sint cel mai dificil de controlat, ceea ce, din pacate, poate duce la victimizarea lor. Daca a disparut copilul de la domiciliu va rugam sa actionati imediat, nu asteptati sa treaca timpul, anuntati unitatea de politie cea mai apropiata sau sunati, gratuit, la numarul de urgenta 112. Cind sesizati evenimentul la Politie, comunicati numele copilului, data nasterii, inaltimea, greutatea sau oricare alte elemente si semne particulare ce pot ajuta la identificarea de urgenta a acestuia. Solicitati Politiei ca fotografia si semnalmentele copilului sa fie urgent difuzate presei, ca el sa poata fi recunoscut si incredintat familiei cit mai curind", ne-a declarat subinspectorul Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro