Mergi la conţinutul principal

Dezinsecție cu elicopterul împotriva răspândirii virusului West Nile

• ultima etapă de dezinsecție avio din acest an, efectuată de SUPAGL Brăila, are drept scop împiedicarea răspândirii virusului West Nile, care a făcut, deja, victime la Brăila • totodată, se efectuează operațiunea de delarvare prin tratare cu substanțe biocide a bălților și a zonelor cu potențial ridicat de înmulțire a țânțarilor

 

Ultima etapă de dezinsecție din anul 2023, efectuată cu elicopterul de Serviciul de Utilitate Publică de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila s-a derulat, săptămâna aceasta, timp de două zile, marți și miercuri (3 și 4 octombrie) și a vizat, în principal, combaterea temutului virus West Nile, care a făcut victime la Brăila și despre care avertizau și reprezentanții Instituției Prefectului - Județul Brăila, în urmă cu câteva zile.

„După apariția ultimelor cazuri de brăileni infectați cu virusul West Nile, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică, este necesar să facem ultima etapă de dezinsecție avio din acest an, cu substanțe omologate conform legislației în vigoare. Această activitate are ca scop principal împiedicarea răspândirii virusului West Nile.Totodată, se efectuează și operațiunea de delarvare prin tratarea cu substanțe biocide a lacurilor și bălților, care sunt zone cu potențial ridicat de înmulțire a țânțarilor”, ne-a precizat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu.

Reamintim că, în a doua jumătate a lunii septembrie, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul West Nile, din cauza înțepăturilor de țânțari. Este vorba despre o persoană cu domiciliul în municipiul Brăila, iar cealaltă din comuna Zăvoaia. La nivelul județului Brăila, se constată o creștere a riscului de apariție a infecțiilor cu virusul West Nile, agravat și de fenomenele meteorologice din ultima perioadă. În acest context, autoritățile locale trebuie să organizeze activități de dezinsecție cu societăți autorizate în acest scop, punând accent pe zonele cu vegetație bogată, parcuri, precum și pe zonele riverane cursurilor de apă”, precizau, în urmă cu o săptămână, reprezentanții Instituției Prefectului - Județul Brăila. În acest context, a mai precizat sursa citată, primăriile trebuie să ia măsuri pentru asanarea/desecarea bălților și a acumulărilor de apă ca urmare a ploilor, precum și pentru informarea populației asupra necesității îndepărtării apei reziduale din gospodării sau din subsoluri.

Pe 26 septembrie, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a convocat o ședință cu instituțiile responsabile - Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea”, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția pentru Agricultură Județeană Brăila, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare - Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Brăila, Oficiul Fitosanitar Brăila și Comisariatul Județean Brăila al Gărzii de Mediu - având în vedere creșterea populației de țânțari în mai multe zone ale județului. În cadrul întrevederii, au fost analizate măsurile care trebuie luate pentru reducerea populațiilor de țânțari. Totodată, Prefectura Brăilei a atenționat, printr-o circulară, conducerile unităților administrativ-teritoriale cu privire la măsurile pe care trebuie să le aplice în fiecare localitate pentru combaterea țânțarilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro