Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii de la Tichilesti au depus macheta unei biserici la Catedrala "Nasterea Domnului"

Doi detinuti de la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti au depus, ieri, pentru sfintire, la Catedrala "Nasterea Domnului", o macheta ce reprezinta o biserica in miniatura. Tinerii privati de libertate s-au gindit sa aduca astfel un ultim omagiu Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. La macheta cei doi au lucrat timp de 18 luni, folosind bucati de placaj suprapuse si tabla de la cutii de bere.
"Aceasta este munca lor de un an si jumatate, la prima vedere macheta pare simpla, dar privita de aproape se vede migala cu care a fost confectionata. Nu este monobloc, ci a fost facuta din placi suprapuse de placaj, iar acoperisul este din tabla. Au avut ca model niste imagini cu biserici, au pus si iconite, initial am vrut sa facem picturi, dar spatiul era prea mic", a precizat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Tichilesti, Ionel Dinca.
Macheta era pregatita pentru a fi expusa cu prilejul sarbatorii municipiului, respectiv de Sf. Maria, dar tinerii au vrut sa iasa, ieri, in comunitate pentru a o depune la Catedrala, in semn de ultim omagiu adus Patriarhului. Ei au fost insotiti de unul dintre educatorii care se ocupa de atelierul de terapie educationala, precum si de preotul capelan al Penitenciarului Tichilesti, Sorin Plesca.
"Trecerea la cele vesnice a celui care a fost, vreme de doua decenii, conducatorul Bisericii Ortodoxe Romane, i-a umplut de tristete pe credinciosi, minori si tineri privati de libertate din institutia noastra. Mai ales ca, prin stradania Prea Fericitului Parinte Teoctist a fost reintrodusa asistenta religioasa in penitenciare, ceea ce a adus de multe ori mingiiere, speranta si povata celor care au avut un moment de ratacire", se precizeaza intr-un comunicat al P.M.T. Tichilesti.
Categorie articol: 

Comentarii