Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinut fugit de la punctul de lucru

Ieri dimineata, un detinut care fusese repartizat sa desfasoare activitati productive supravegheate, la punctul de lucru exterior "Marex", a reusit sa se faca nevazut, fiind depistat dupa doua ore de echipele de lucratori din cadrul Penitenciarului Braila. Costel Gheorghe, in virsta de 30 de ani, recidivist, a parasit locul de munca in jurul orei 9.15, iar la ora 11.30 a fost gasit in comuna Chiscani, la locuinta surorii lui. Luat la intrebari, fugarul a justificat ca fapta sa a fost determinata de nevizitarea sa de catre familie.
Detinutul era condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de tilharie si fusese scos la munca din data de 14 august. Barbatul in cauza a fost arestat pe 19 martie 2003, de Politia Orasului Insuratei si depus in vederea executarii pedepsei privative de libertate la Penitenciarul Braila, in data de 22 aprilie 2003. Dupa cum ne-a precizat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, subcomisar Simona Cioara, din data de 22 mai 2008, detinutul a fost repartizat sa execute pedeapsa privativa de libertate in regim semideschis, conform Legii 275/2006. De cind se afla dupa gratii, Costel Gheorghe nu a fost deloc un detinut model, ci a avut un comportament oscilant si a primit numeroase sanctiuni. "A fost sanctionat disciplinar de 5 ori pentru comiterea de abateri de la prevederile regulamentului de ordine interioara, relationarea cu ceilalti detinuti era una defectuoasa, acestia manifestindu-si de nenumarate ori nemultumirea fata de comportamentul sau. In relatiile cu personalul penitenciarului, acesta a adoptat o atitudine corespunzatoare", a precizat scms. Simona Cioara.
Detinutul este necasatorit si provine dintr-o familie numeroasa, fara posibilitati financiare, care nu l-a vizitat deloc de cind se afla in inchisoare. In anul 2004, barbatul a urmat cursurile de scolarizare organizate de Penitenciarul Braila, clasele I-IV, dar nu a promovat examenul de absolvire, ulterior fiind inclus in programul de reinsertie pe piata muncii "O noua sansa", destinat cresterii sanselor de reintegrare pentru detinutii de etnie rroma. Costel Gheorghe intrunea conditiile prevazute de lege pentru a fi analizat in Comisia de Liberare Conditionata in data de 31 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii