Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Despre vindecare şi rugăciune, în duminica a patra din Postul Mare

• Părintele Arhiepiscop Casian a oficiat Sfânta Liturghie • „Domnul ne spune astăzi tuturor celor din case şi din spitale că, dacă putem crede, toate sunt cu putinţă, iar prin credinţă putem învinge obstacolele bolilor şi neputinţelor”, a spus ierarhul

 

Slujire arhierească fără credincioşi, în duminica a patra din Postul Sfintelor Paşti, numită şi Duminica Sfântului Cuvios Ioan Scărarul. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Pentru ca mesajul ierarhului şi îndemnul la rugăciune să ajungă în căminele credincioşilor din judeţele Brăila şi Galaţi, slujba a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.  

„În această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu slujitorii Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, separaţi spaţial de credincioşi, dar uniţi în rugăciune”, a precizat părintele Rareş Bucur, din cadrul eparhiei.

În cuvântul de învăţătură rostit, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Ev. Marcu, în care se relatează despre vindecarea unui copil demonizat, de către Domnul Iisus Hristos, la cererea tatălui său. Ierarhul a vorbit, de asemenea, despre Sfântul Ioan Scărarul, care „ne-a lăsat una dintre cele mai minunate, înălţătoare şi mai profunde mărturii despre urcuşul duhovnicesc, de la păcat la virtute, de la necredinţă la pocăinţă, de la boala sufletească la sănătatea sufletească şi de la tulburare la pace”.

„Domnul ne spune astăzi tuturor celor din case şi din spitale că, dacă putem crede, toate sunt cu putinţă, iar prin credinţă putem învinge obstacolele bolilor şi neputinţelor noastre. Energia şi puterea credinţei arătate astăzi cu lacrimi de către un tată să fie, din mila lui Dumnezeu, energia şi puterea credinţei noastre, a tuturor slujitorilor din biserici, a rugătorilor care au făcut biserici din casele şi sufletele lor şi, mai ales, a medicilor, asistenţilor medicali şi a celor ce îi asistă pe fraţii noştri încercaţi în aceste zile!”, a spus Părintele Arhiepiscop.

La finalul slujbei arhiereşti din Duminica Sfântului Ioan Scărarul, chiriarhul Dunării de Jos a citit Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

  
Categorie articol: 

Comentarii