Mergi la conţinutul principal

Despre bani şi bănci. Elevii brăileni în dialog cu BNR

BNR Brăila vrea să reediteze experienţa de anul trecut, când a derulat un proiect educaţional în şcoli, denumit "Să vorbim despre bani şi bănci". Astfel, conducerea agenţiei locale a Băncii Naţionale a României a explicat că va stabili un calendar al viitoarelor întâlniri cu elevii din şcoli şi licee pentru a le prezenta informaţii pe subiectul economic/finanţe/bănci. "Banca Naţională a României derulează, încă din 2009, mai multe proiecte educaţionale de anvergură naţională, adresate elevilor şi studenţilor, menite să contribuie la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare. Dintre acestea, proiectul intitulat «Să vorbim despre bani şi bănci», adresat tuturor elevilor din învăţământul preuniversitar, se desfăşoară, începând cu anul 2014, şi în judeţul Brăila. Mai precis, Agenţia Brăila a BNR, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, a organizat o serie de întâlniri cu elevii şcolilor şi liceelor, atât din mediul urban cât şi din cel rural, la care au participat peste 1.300 de elevi. Dat fiind succesul de care s-a bucurat acest program, ne dorim să reluăm proiectul astfel că urmează ca împreună cu ISJ Brăila să stabilim un calendar al întâlnirilor, disponibilitatea noastră fiind aceea de a veni în şcoli, urmând ca după finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului agenţiei să-i invităm pe elevi aici, la noi «acasă»", ne-a declarat Ionel Ghilinţă, directorul Agenţiei Brăila a BNR.
Sursa citată a explicat că elevilor participanţi şi profesorilor însoţitori le-au fost prezentate informaţii interesante şi inedite despre istoria şi atribuţiile Băncii Naţionale a României la nivel central şi local, începuturile monetei naţionale, elementele de siguranţă ale însemnelor monetare, precum şi procesul de fabricare a monedelor şi bancnotelor. De asemenea, au vizionat şi o serie de scurt-metraje realizate de BNR în colaborare cu Monetăria Statului şi Imprimeria Băncii Naţionale. Anul trecut, atunci când a fost posibil, întâlnirile în cadrul proiectului s-au derulat la sediul Agenţiei BNR Brăila, una dintre cele mai frumoase clădiri din oraş, clasificată monument istoric, aflată acum în plin proces de reabilitare.
De precizat că la nivel naţional BNR mai are şi alte proiecte educaţionale în derulare: "Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti" şi "Academica", proiect dedicat cadrelor didactice din învătământul universitar. Un alt proiect interesant este jocul interactiv de politică monetară "Moneta", lansat de BNR.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro