Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deschiderea oficiala a Cursurilor de Maiestrie Artistica

Ieri, la Teatrul "Maria Filotti" a avut loc Deschiderea oficiala a Cursurilor de Maiestrie Artistica, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco. Evenimentul a fost declarat deschis de viceprimarul Brailei, Doinita Ciocan, care a vorbit atit in numele Primariei cit si al Consiliului Judetean. De asemenea, viceprimarul a tinut sa-i felicite pe toti participantii si sa le ureze succes.
Anul acesta, la Cursurile sopranei participa 60 de tineri. Nationalitatea participantilor este variata, tinerii nu sint veniti doar din Romania, ci si din alte tari precum Albania, Cehia, China, Italia, Republica Moldova, Spania si S.U.A.
"Braila ne ofera astazi, ca in fiecare vara, privilegiul de a ne intruni in teatrul in care Darclee debuta in 1881 si in care noi am creat o mare traditie de prietenie prin muzica, de cult al performantei, de cautare a adevarului prin arta, de maiestrie in arta cintului.
Am sustinut multe Cursuri de Maiestrie Artistica, la New York, Lausanne, Graz sau Cardiff, pentru a da citeva exemple, dar prezenta atitor tineri veniti din diverse colturi ale tarii, din Republica Moldova, din alte state cu traditie lirica precum Italia si Spania, din China sau din Statele Unite, pe care-i salut cu drag imi da aici, la Braila, mai mult ca oriunde si mai mult ca oricind, sentimentul familial al implinirii. Si asta pentru ca aici, cu aceste Master Classes, cu Festivalul si Concursul International de Canto Hariclea Darclee, s-a plamadit si continua sa se afirme un mod extraordinar de a intelege arta, cintul. Acum, in paralel cu sarbatoarea muzicii pe care o traim la Master Classes, pregatim si oferim publicului celebrul Triptic puccinian. Aducem astfel omagiu Anului International Puccini si creatiei celui mai de succes compozitor de opera post-verdian, prietenul de o viata al Haricleei Darclee, prima interpreta a capodoperei Tosca. Tuturor tinerelor talente prezente aici le urez succes, asigurindu-le ca daca vor gasi modalitatile de a se depasi pe sine in contextul lucrului pe care-l intreprindem impreuna in aceste zile la Master Classes, fara alte constringeri decit ale partiturilor, ale stilului si ale traditiei, o fericita perspectiva se va deschide fiecaruia pe calea implinirii la nivelul cel mai ridicat posibilitatilor cu care l-a binecuvintat Creatorul. Rolul meu este acela de a va sta aproape pentru aceasta formidabila realizare de sine", a declarat Mariana Nicolesco in cadrul cuvintului de la Deschiderea oficiala a Cursurilor de Maiestrie Artistica. De asemenea, soprana a tinut acest discurs si in italiana, si in engleza, pentru participantii straini.
La eveniment au mai participat Veronica Dobrin, directoarea Teatrului "Maria Filotti", George Romeo Bunea, directorul Scolii Populare de Arte si Meserii "Vespasian Lungu", Dragos Neagu, directorul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie, Florin Chirpac, directorul Teatrului de Papusi "Carabus".
Vineri, 1 august, la ora 18.00, va avea loc "Il tabarro suor angelica gianni schicchi" de Giacomo Puccini; simbata la aceeasi ora, conferinta sustinuta de dr. Stephan Poen, Mariana Nicolesco si eroinele pucciniene, iar duminica, incepind cu ora 17.00, Concertul Master Class.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii