Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Desţânţărizare cu scandal în Parcul Monument

• clienţii unei terase n-au lăsat echipa SUPAGL să îşi facă treaba, în noaptea de joi spre vineri, pentru că erau deranjaţi de substanţele folosite împotriva ţânţarilor • deşi era ora 3.00, persoanele în cauză au refuzat să părăsească zona şi au devenit agresive, neputând fi calmate nici de un echipaj al Poliţiei Locale sosit la faţa locului • “Era o petrecere organizată, iar patronul terasei a reclamat faptul că n-a fost anunţat din timp că se va face dezinsecţie în zonă”, ne-a informat conducerea Poliţiei Locale • operaţiunea a fost reprogramată pentru noaptea de vineri spre sâmbătă • este a patra acţiune de dezinsecţie şi ultima din această vară • SUPAGL a avut la dispoziţie un buget de 1,5 milioane lei

 

În noaptea de joi spre vineri a început cea de-a patra acţiune de combatere a ţânţarilor pe raza municipiului Brăila, ultima programată pentru actualul sezon cald. În cursul nopţii, s-a acţionat de la sol, urmând ca dimineaţa să se facă împrăştierea substanţelor din aer, cu ajutorul unui avion. Aşa cum s-a procedat de fiecare dată, pentru prima noapte au fost vizate zonele cu multă vegetaţie, cum ar fi faleza Dunării, Grădina Mare şi Parcul Monument. Echipele de lucru coordonate de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) au dat cu substanţe în toate zonele vizate, mai puţin în Parcul Monument, unde operaţiunea nu s-a putut desfăşura din cauza unor persoane care petreceau la o terasă şi care s-au opus vehement să fie “gazate” cu soluţiile folosite împotriva ţânţarilor. “Echipa noastră a ajuns în Parcul Monument în jurul orei 3.00 dimineaţa, însă n-a putut să acţioneze pentru că la o terasă situată în rondoul central al parcului încă mai erau clienţi care au refuzat să părăsească zona. Aceştia au avut o atitudine destul de agresivă şi nu au putut fi calmaţi nici de poliţiştii locali sosiţi la faţa locului. În aceste condiţii, am reprogramat acţiunea din Parcul Monument pentru noaptea de vineri spre sâmbătă”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL Brăila.

Referitor la acest incident, conducerea Poliţiei Locale ne-a spus că, de fapt, ar fi fost vorba despre o lipsă de comunicare. “La terasa respectivă era organizat un eveniment festiv, iar patronii au spus că ar fi trebuit anunţaţi din timp că se va face dezinsecţie în zonă. În cursul zilei de astăzi (vineri n.n.), administratorul terasei va fi notificat oficial că în cursul nopţii, la ora 2.00, se va efectua o acţiune de combatere a ţânţarilor, astfel că sperăm să nu mai fie incidente”, ne-a spus Georgică Tănase, directorul Poliţiei Locale Brăila.

În ceea ce priveşte acţiunea de dezinsecţie, vineri dimineaţă s-a acţionat cu un avion în zonele împădurite de pe malul Dunării, urmând ca sâmbătă sau luni dimineaţă să se acţioneze şi deasupra cartierelor din municipiu. Sâmbătă noaptea şi duminică noaptea se va acţiona de la sol, în cartiere.

Pentru vara aceasta, SUPAGL a avut la dispoziţie un buget de 1,5 milioane de lei pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor. S-a acţionat de trei ori până acum, aceasta fiind a patra operaţiune. Din cauza ploilor din lunile iunie şi iulie, operaţiunile au fost decalate, astfel că eficienţa acestora a fost mai scăzută decât în alţi ani.
Categorie articol: 

Comentarii