Mergi la conţinutul principal

Dependenta de televizor sau calculator este similara celei de droguri

Gradinita "Dumbrava Minunata" a incheiat, recent, proiectul de prevenire in familie a consumului de alcool, tutun si alte substante psihotrope intitulat sugestiv: "Parinti, invatati sa va cunoasteti copiii!". Acesta a fost derulat in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in perioada februarie-mai 2008, fiind coordonat de inspector de specialitate Olga Condrat.
Experienta a demonstrat ca principalele cauze raspunzatoare de tulburarile in plan afectiv la copil sint regasite cel mai adesea in familie, acolo unde copilul isi petrece cea mai mare parte a timpului sau. Se stie ca o serie de factori de risc pot fi regasiti chiar in familiile de origine. Acest fapt se datoreaza, de cele mai multe ori, unei lipse de supraveghere atente a copilului, comunicare inadecvata, o insuficienta stabilire a normelor si asteptarilor cu privire la comportamentul acestuia.
Intilnirile cu grupele de parinti au fost interactive, au fost dezbatute teme precum cele referitoare la: dezvoltarea interactiunii intre parinti si copii si a gradului de implicare a parintilor in viata copiilor; capacitarea parintilor cu abilitati parentale adecvate pentru a face fata problemelor specifice virstei (de ex. dependenta de calculator); imbunatatirea abilitatilor educative pentru a face fata situatiilor conflictuale; reducerea factorilor de risc derivati din unele atitudini familiale favorabile consumului de substante.
De asemenea, un subiect de actualitate a fost cel referitor la dependenta de televizual si consecintele asupra dezvoltarii copilului. Dependenta de televizor/calculator este similara celei de droguri si alte substante psihotrope. "Cercetarile neuropsihologilor demonstreaza ca vizionarea prelungita a programelor TV altereaza in special capacitatile cognitive ale copilului. Nu numai procesul de invatare este dezavantajat ci si gindirea logica, analitica, discursivitatea, capacitatea de exprimare a ideilor, creativitatea si chiar dezvoltarea inteligentei", a precizat directorul gradinitei, Nuta Mazilu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro