Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Demisie la nivel inalt in Guvernul britanic

Subsecretarul de stat din Ministerul britanic al Apararii, Tom Watson, si-a anuntat miercuri demisia din Cabinet, cerind retragerea de la guvernare a premierul Tony Blair, transmite AFP.
Watson, unul dintre cei 17 deputati care i-au trimis premierului o scrisoare in care ii cer sa precizeze data retragerii de la guvernare sau sa demisioneze imediat, a explicat ca nu "este in interesul partidului sau al tarii" ca Tony Blair sa ramina in functia de premier.
Blair a reactionat printr-un comunicat, afirmind ca intentiona sa ceara demisia lui Tom Watson si calificind gestul de semnare a scrisorii drept "neloial, nepoliticos si incorect".
Watson a precizat ca liderul grupului parlamentar laburist, Jacqui Smith, i-a semnalat ca pozitia sa in cadrul Guvenului ar fi de "nesuportat" cel putin pina cind nu-si va retrage numele de pe scrisoare, ceea ce fostul oficial a refuzat sa faca.
Demisia intervine dupa ce cotidianul The Sun a anuntat, miercuri, ca Tony Blair ar fi fixat pentru 31 mai 2007 data retragerii de la conducerea Partidului Laburist si ca succesorul sau la Downing Street va fi desemnat la 26 iulie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii