Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Delia Râşnoveanu, cale liberă pentru postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila

• ea este singurul candidat înscris în cursa pentru fotoliul de manager al unităţii spitaliceşti • de asemenea, a fost declarată “admis” la proba eliminatorie, cea de selecţie a dosarelor de concurs • următoarea etapă va avea loc pe 28 august, când Râşnoveanu îşi va susţine proiectul de management în faţa unei comisii

 

Singurul candidat care s-a înscris şi a trecut de prima probă a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila este, fără nici o surpriză, chiar Delia Râşnoveanu, cea care asigură interimatul postului. Potrivit anunţului postat vineri, pe site-ul unităţii sanitare, Râşnoveanu a fost singura persoană care s-a înscris în cursa pentru şefia spitalului şi, bineînţeles, singura admisă.

Contactată telefonic, aceasta ne-a declarat că se aştepta să nu se mai înscrie nimeni la concurs, pentru că funcţia presupune un volum mare de muncă, însă, pe de altă parte, este dezamăgită pentru că i-ar fi plăcut să aibă concurenţă. “Nu am emoţii deloc! La câte concursuri am dat până acum, nu mai am emoţii, pentru că este o activitate pe care o desfăşor de ani de zile fără nicio problemă. Sper să fie bine, ideile mele să fie acceptate, să schimb ceva în bine. Sincer, m-am aşteptat să fiu singura candidată pentru că este foarte mult de muncă şi nimeni nu se înghesuie să muncească atâta, în general. Putea să se înscrie oricine, din partea mea, era mai interesant. N-am concurenţă! Este multă muncă, iar funcţia de manager este, deocamdată, prost plătită, nu prea se aventurează lumea”, este de părere Delia Râşnoveanu.

În următoarele zile, pe site-ul Spitalului Judeţean va fi publicat proiectul de management întocmit de candidată, iar pe data de 28 august, aceasta îl va susţine în faţa unei comisii. Rezultatul va fi anunţat în aceeaşi zi. Contestaţiile se primesc pe 29 august. Pe 30 august vor fi afişate rezultatele finale.

Există însă probabilitatea ca numele noului manager cu mandat al SJU Brăila să fie ştiut încă din data de 28 august, dat fiind faptul că singurul candidat este Delia Râşnoveanu, varianta depunerii contestaţiei fiind practic exclusă.

Reamintim că s-a stabilit deja componenţa comisiei care va evalua candidatul pentru postul de manager. Este vorba despre dr. Marian Căpăţînă - preşedinte (medic veterinar în municipiu şi consilier judeţean independent), dr. Mihaela Debiţă - membru (medic epidemiolog, actualmente managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi), ing. Florin Crăciun – membru (fost manager al Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon), iar pe post de observator va fi un reprezentant al Asociaţiilor de Pacienţi. De asemenea, tot din comisia de concurs face parte şi secretarul judeţului, Dumitrel Priceputu.

 

Scurt CV

Dr. Delia Râşnoveanu este membru PSD Brăila. Aceasta a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj, urmând apoi două specializări: epidemiologie şi boli infecţioase. A activat ca medic primar în ambele specialităţi, potrivit CV-ului. Râşnoveanu a ocupat funcţia de medic epidemiolog la Direcţia de Sănătate Publică Brăila, apoi a fost director adjunct şi direct executiv al aceleiaşi instituţii. În 2011, s-a angajat ca medic epidemiolog la Spitalul Judeţean Brăila, unde a activat până în 2014, când a devenit director medical la Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” din municipiu. A rămas pe funcţie până în luna mai a acestui an, când a fost numită de către social-democratul Francisk Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, manager interimar al SJU.
Categorie articol: 

Comentarii