Mergi la conţinutul principal

Declarativ dezinteresaţi, PSD-iştii nu spun «nu» pensiilor speciale

Dezinteresaţi la nivel declarativ de pensiile speciale pentru aleşii locali şi cele pentru parlamentari, PSD-iştii brăileni au încercat, recent, să dea explicaţii cu privire la aceste proiecte legislative aprobate de Parlament. Deşi susţine că încă nu a ajuns la pensie, fostul primar Aurel Simionescu a punctat în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului, că situaţia în privinţa pensiilor va trebui remediată, în sensul că, fie toate categoriile ar trebui să beneficieze de pensii speciale, fie niciuna. "Eu nu cred în formatul acesta. Peste un an, sau peste doi, sau peste trei va trebui să revenim la o stare de normalitate în care pensiile cetăţenilor sunt date de cuantumul cotizaţiei pe parcursul vieţii active. E cel mai corect, cel mai cinstit lucru. Răspunde şi la nevoia de solidaritate, pentru că pensiile au şi o componentă de solidaritate. Restul este o poveste din asta care pe unii îi avantajează, pe alţii nu. Sigur, eu am vreo patru mandate de ales local, dar mie mi se pare incorect ca cineva care are un mandat de primar, sau de parlamentar să primească o pensie cât a primit nevasta mea după 40 de ani de muncă. A, că poate exista un bonus de 2%, asta e altă poveste", a declarat Simionescu. La rândul său, actualul primar al Brăilei, Marian Dragomir a ţinut să sublinieze că mai are până când va ajunge pensionar şi că nu îl interesează subiectul. "Pe mine nu m-a interesat nici pensia de parlamentar, dovadă că am întrerupt mandatul şi sunt la Primărie. Nu mă interesează nici pensia de primar. Mă interesează un singur lucru: ca la finalul celor patru ani, brăilenii să fie mulţumiţi şi eu să câştig un alt mandat", a afirmat Dragomir.

Tudose: "Astăzi, primarul, senatorul, deputatul, ministrul nu primeşte sporul de vechime"

De cealaltă parte, fostul ministru al Economiei în Guvernul Victor Ponta, Mihai Tudose a susţinut că pensiile speciale pentru aleşii locali şi parlamentari sunt un lucru normal, atât timp cât nu există un spor de vechime pe timpul mandatului. "Astăzi, primarul, senatorul, deputatul, ministrul nu primeşte sporul de vechime, ceea ce orice funcţionar public, orice angajat al statului îl primeşte. Şi atunci, pe de o parte când e de rău: «domnule, suntem toţi funcţionari publici, nu avem voie nimic». Când este la partea de drepturi: «domnule, nu le avem, nici vechime, nici nimic». Şi atunci, asta a venit ca şi o compensare. Pe de altă parte, nu ai voie să faci nu ştiu ce... La fel de adevărat este că atunci când te duci şi candidezi la Camera Deputaţilor, la Senat, la Primărie, îţi asumi. Lucrurile astea se ştiu, nu le afli în timpul mandatului. Sunt anumite tipuri de cârpeli, să le spunem aşa, până când intrăm într-o zonă normală şi de salarizare a funcţiilor respective şi de partea de pensie. Că după aia, cu un salariu pe măsura responsabilităţilor şi pensia e pe măsură. Şi atunci nu mai e nevoie de nu ştiu ce pensie specială", a declarat Tudose, extrem de revoltat că nimeni nu comentează despre pensiile speciale ale altor categorii, ci doar în cazul aleşilor. "Toată lumea urlă despre pensiile parlamentarilor, dar nimeni nu comentează pensia specială la stewardesă, la magistraţi. Nu! Acolo toate sunt ok, dar la parlamentari e o problemă. Când eram la guvern am constatat că toate companiile din subordine, care erau ale statului, erau conduse de nişte băieţi cu nişte salarii de zece ori mai mari decât ale mele. Era ok. Erau luate tot aşa cu sindicate, cu negocieri, drepturi salariale câştigate, cu contracte de management pe 10 ani. Nu e normal! Nici responsabilitatea unui primar, începând cu cea mai mică comună din judeţ şi terminând cu Primăria Brăila, astăzi, când stăm de vorbă, eu nu cred că este just recompensată. Nu este! Trebuie să începem de undeva", a conchis sursa citată.
Precizăm că, potrivit presei centrale, Guvernul condus de Dacian Cioloş sesizează din nou la Curtea Constituţională legea pensiilor speciale pentru aleşii locali, adoptată pe 21 iunie de Senat în calitate de cameră decizională.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro