Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De luni, va începe distribuirea ajutoarelor alimentare

Începând de luni, 5 septembrie, va începe distribuirea către beneficiari - 12.483 de persoane - a ajutoarelor alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitare.
Ca şi în anii precedenţi, alimentele vor putea fi ridicate, de luni până vineri, între orele 08.30 - 14.00, de la următoarele două centre: 1) Corpul C al Colegiului "C.D. Neniţescu" (fostul Liceu de Chimie), pentru persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi şi şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj; 2) Grupul Şcolar Industrial "Constantin Brâncoveanu" (fostul Liceul Progresul), pentru pensionarii sistemului public de pensii, cu venituri sub 400 lei pe lună, şi persoanele singure sau familiile beneficiare de venit minim garantat, prin dispoziţie scrisă a Primarului Municipiului Brăila.
"Începând de luni vom începe distribuirea ajutoarelor comunitare pentru alimente, la cele două locaţii, respectiv Liceul de Chimie şi la Liceul Progresul. Am păstrat aceleaşi locaţii ca şi în anii precedenţi, în aceleaşi formule. Eu sper ca să dovedim un comportament civilizat şi să nu ne ducem să ne batem acolo, să ne înghesuim. Sunt venite toate ajutoarele, ele vor fi date la toţi cei care sunt pe listele respective", a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aurel Simionescu.
Alimentele care vor fi distribuite şi cantităţile pentru fiecare persoană în parte sunt următoarele: făină - 13 kg/persoană; mălai - 9 kg/persoană; paste făinoase - 2 kg/persoană; biscuiţi - 1 kg/persoană; orez - 8 kg/persoană; lapte praf - 1,5 kg/persoană.
"Distribuirea se va realiza numai pe baza cărţii de identitate/buletin de identitate/carte de identitate provizorie / certificatul de nastere (pentru minori) în original, a dispoziţiei de curatelă/tutelă, a procurei notariale (în cazul persoanelor ce nu se pot deplasa). Pentru persoanele şomere este obligatorie prezentarea carnetului de şomaj vizat la zi. Beneficiarii au obligaţia de a se deplasa la punctele de distribuţie cu ambalajele necesare transportării ajutoarelor alimentare, întrucât Direcţia de Asistenţă Socială nu asigură transportul alimentelor către beneficiari", se arată într-un comunicat de presă trimis de Primăria Brăila pe adresa redacţiei.
Categorie articol: 

Comentarii