Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De la 1 februarie, salariul minim creşte la 1.450 lei

• totodată, se vor mări şi indemnizaţiile pentru mame şi stimulentele de inserţie

 

Veste bună pentru mii de brăileni! Salariul minim pe economie creşte de la 1 februarie cu 200 de lei, după ce Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară.

Potrivit actului normativ”începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, sumă stabilită în bani ce nu include sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la 1.450 lei, pentru un program complet de lucru de 166 de ore, în medie, pe lună, reprezentând 8,735 lei/oră”. Mai exact, dacă în prezent angajaţii au un salariu net de 925 lei, luna viitoare aceştia vor primi în mână 1.065 lei, cu 140 lei mai mult decât în prezent.

Reamintim că cea mai recentă majorare a salariului minim a fost făcută la data de 1 mai 2016, atunci când nivelul acestuia a fost stabilit la 1.250 lei/lună.

Legea mai prevede că angajatorii care vor acorda un salariu de bază mai mic decât cel minim vor putea fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 300 lei şi 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă ce se încadrează în acest context.

 

Bani mai mulţi şi pentru părinţi

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Brăila, odată cu majorarea salariului minim pe economie se vor mări automat şi indemnizaţiile minime de creştere a copilului şi stimulentele de inserţie.

Precizăm că valoarea indemnizaţiei minime reprezintă 85% din salariul minim brut pe ţară. Astfel, începând din februarie, indemnizaţia minimă de creştere a copilului va fi de 1.233 lei, cu 170 lei mai mult decât valoarea actuală (1.063 lei).

De asemenea, bani mai mulţi vor primi şi părinţii care aleg să se întoarcă mai devreme la muncă. Stimulentul de inserţie, care reprezintă 50% din indemnizaţie, va creşte de la 532 lei, cât este în prezent, la 616 lei.

Peste 2.000 de mămici din Brăila vor beneficia de pe urma noilor modificări.

Brăilenii vor resimţi în buzunare creşterile salariale începând cu luna martie.
Categorie articol: 

Comentarii