Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă despre greşelile de strategie invocate de Varga şi Boboc: «Analizele acestea ar trebui să le facem plecând de la fiecare persoană, inclusiv de la cei care reclamă»

• fostul lider al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a afirmat că este nevoie de o analiză foarte amănunţită a modului în care s-a desfăşurat această campanie electorală în cadrul organizaţiei • acesta a pornit de la comentariile făcute de Cătălin Boboc şi Vasile Varga, care au invocat unele “greşeli de strategie”, atât acum, cât şi în trecut • potrivit lui Dănăilă, astăzi ar urma să aibă loc o întâlnire la partid cu secretarul general al PNL şi vicepreşedintele regional

 

Preşedintele demisionar al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a precizat că urmează o analiză amănunţită la partid privind scorul mic obţinut la Alegerile Locale 2020, dar şi felul în care s-a desfăşurat campania. Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă recente, cum comentează declaraţiile deputatului Vasile Varga şi ale candidatului la preşedinţia CJ Brăila din partea PNL, Cătălin Boboc, care au invocat anumite “greşeli de strategie” şi probleme la ultimele alegeri, Dănăilă a punctat că într-adevăr ar trebui analizat foarte bine acest aspect.

“Ce pot să vă spun este că cel mai important lucru este să analizăm. Trebuie să analizăm şi problemele de strategie la care face referire domnul Varga. Să vedem care a fost strategia, ce probleme au fost acolo? Ce ar trebui să reparăm? Sau ce nu s-a făcut în timpul campaniei şi de ce nu s-a făcut? De ce nu s-au discutat lucrurile astea la momentul respectiv, în cadrul şedinţelor de campanie, pentru că am avut mai multe şedinţe de campanie. Deci, clar, trebuie făcută o analiză a implicării fiecăruia, la care vreau să particip şi eu. Cine s-a ocupat de fiecare bucăţică? De ce nu au mers lucrurile foarte bine. Şi analizele acestea ar trebui să le facem plecând de la fiecare persoană, inclusiv de la cei care reclamă că trebuie făcute aceste analize. Iar în ceea ce-l priveşte pe Cătălin Boboc, sunt de aceeaşi părere. Trebuie analizat să vedem de ce nu am reuşit să câştigăm la Brăila, nici data trecută în 2016 şi nici acum. Trebuie să vedem, să analizăm, poate avem o problemă cu candidatul şi nu ne-am dat seama până acum. Mă refer la asta: De ce filiala nu a reuşit să câştige nici Primăria Municipiului Brăila şi nici Consiliul Judeţean?! Atât! La asta mă refer! şi la faptul că poate avem o problemă cu candidaţii. Poate ar trebui să ne gândim, să stabilim candidaţii într-un alt mod”, a declarat Dănăilă.

În cadrul aceleeaşi conferinţe de presă, Dănăilă a explicat că pe durata întregii campanii, candidaţii au avut libertate totală şi şi-au putut alege echipele proprii de promovare. De asemenea, a explicat că alegerea candidaţilor (inclusiv colaborarea cu partidul local Brăila Nouă) s-a făcut în urma unui sondaj realizat de o firmă, la comanda PNL Naţional, pe modelul abordat de partid în toată ţara.

Cât despre faptul că liberalul Cătălin Boboc a declarat că nu ar mai dori să candideze pentru vreo altă funcţie administrativă sau în partid, Dănăilă a apreciat gestul drept o abordare corectă, având în vedere scorul acestuia la alegerile locale. Totodată, fostul preşedinte al PNL Brăila a dorit să sublinieze că organizaţia pe care a condus-o a reuşit să obţină un scor mult mai bun pe judeţ la alegerile locale trecute, când pentru preşedinţia CJ Brăila era nominalizat Florin Cîrligea, iar el a fost la rândul său candidat în tandem cu acesta.

“Eu sunt om de partid. De aceea mi-am şi prezentat demisia, pentru că înţeleg necesitatea ca la Alegerile Parlamentare să ne pregătim pentru un rezultat cât mai bun. Este foarte important ca Brăila să ia un număr cât mai mare de parlamentari care să susţină viitorul Guvern. Ăsta este şi motivul pentru care mi-am dat demisia. Poate veni cineva care poate să facă performanţă mai mare, cu o imagine mai bună, cu o echipă şi o structură care să creeze un avantaj în viitoarea campanie electorală”, a mai precizat Dănăilă.

Reamintim că, preşedintele demisionar al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a explicat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că din momentul în care s-a stabilit la Centru pragul de 27% ca scor minim pentru partide la nivel de judeţe, a luat decizia să îşi asume eşecul, să îşi pună demisia pe masă şi să lase membrii organizaţiei să îi analizeze activitatea. Dănăilă a anunţat atunci că, astăzi, va avea loc o întâlnire la PNL Brăila la care va participa secretarul general al partidului, deputatul Robert Sighiartău şi vicepreşedintele regional, deputatul de Galaţi, Victor Paul Dobre. Întâlnire la care Biroul Politic Judeţean al PNL Brăila va fi dizolvat şi se va analiza rezultatul alegerilor locale 2020. Ulterior, cel mai probabil luni, potrivit liberalului, ar urma să aibă loc un Birou Politic Naţional, în care să se stabilească o conducere interimară a organizaţiei, variantă care va funcţiona până la finalul Alegerilor Parlamentare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii