Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curba periculoasă de la Gropeni nu are nici acum parapet de protecţie

• la o lună după accidentul în urma căruia un TIR condus de un şofer băut a derapat şi s-a răsturnat în canalul de irigaţii, rupând parapetul metalic, reparaţiile încă nu au fost efectuate, deşi Consiliul Judeţean a alocat banii necesari printr-o procedură de urgenţă • conducerea CJ spune că birocraţia este atât de mare, încât angajarea unei firme specializate durează câteva săptămâni, chiar şi în cazul procedurilor de urgenţă • abia vineri, 15 decembrie, a fost desemnată firma “Tancrad” să se ocupe de această lucrare • “Sperăm să nu ne prindă poleiul cu lucrarea nefăcută”, spune vicepreşedintele CJ, Ionel Epureanu

 

A trecut o lună de când un TIR încărcat cu cereale a derapat de pe carosabil şi s-a răsturnat în canalul de irigaţii de la intrarea în comuna Gropeni, iar parapetul metalic rupt în acel accident nu a fost refăcut nici până la ora actuală. Asta deşi Consiliul Judeţean a alocat, la doar câteva zile după producerea incidentului, 13.000 lei pentru montarea în regim de urgenţă a unui nou parapet, precum şi a câtorva indicatoare rutiere prin care să fie mai bine semnalizată acea curbă periculoasă. Deocamdată, însă, în locul parapeţilor metalici, curba este “protejată” în continuare de o bandă de plastic, legată între vreo trei piloni, tot de plastic, aşezaţi provizoriu la marginea podului care trece peste canalul de irigaţii. Autorităţile judeţene au, totuşi, o scuză legată, evident, de birocraţia ce trebuie parcursă pentru angajarea unei firme de construcţii, chiar şi atunci când este vorba despre o procedură de urgenţă.

“Noi am iniţiat procedura încă de pe 16 noiembrie, însă sunt nişte paşi de urmat, cu termene fixe pentru fiecare, şi asta a făcut să treacă o lună de zile până când să avem o firmă desemnată pentru executarea lucrării. Fiind vorba despre achiziţie directă, s-au trimis invitaţii de participare către patru operatori economici specializaţi în construcţii de drumuri, cu care Consiliul Judeţean a avut contracte semnate în ultima perioadă. Conform procedurii, firmele interesate trebuie să transmită o ofertă, iar oferta de preţ cea mai bună este desemnată câştigătoare. Din cele patru firme contactate de noi - două din Brăila, una din Prahova şi una din Galaţi - doar cea din Galaţi ne-a trimis o ofertă, deci automat a fost declarată câştigătoare. Chiar azi (vineri, 15 decembrie n.n.) s-a finalizat procedura. Este vorba despre «Tancrad» Galaţi, cu care vom semna contractul, iar săptămâna viitoare vom da ordinul de începere a lucrărilor. Sperăm să fie vremea bună pentru ca ei să se poată apuca de treabă cât mai repede, să nu ne prindă vreun polei cu lucrarea neterminată, pentru că ar fi pericol în curba aceea fără parapet. Odată începută, lucrarea ar trebui să fie gata într-o săptămână”, ne-a declarat Ionel Epureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Reamintim că şoferul de tir care a provocat accidentul ce a dus la ruperea parapetului se urcase băut la volan. Preşedintele CJ, Fancisk Chiriac, a declarat, atunci când s-au alocat banii pentru reparaţii, că se vor face demersuri în justiţie pentru ca suma respectivă să fie recuperată de la şoferul vinovat. 
Categorie articol: 

Comentarii