Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum a primit Stancu răgaz cinci zile să spună că nu a comunicat cu Soare

Termenul stabilit pentru judecarea cererii de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv este unul legal, menit să contribuie la legala citare a inculpatului Bunea Stancu. Potrivit informaţiilor oferite de Biroul de Relaţii Publice al Tribunalului Galaţi, în cazul cererilor de înlocuire a măsurilor preventive persoana inculpată se citează în mod procedural. 

Într-un comunicat al instanţei gălăţeane se arată că la data de 21 august s-a înregistrat pe rolul Tribunalului Galaţi cauza penală privind pe inculpatul Bunea Stancu, Parchetul DNA - Serviciul Teritorial Galaţi solicitând înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive efective. "Conform Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, s-a stabilit termen de soluţionare a propunerii parchetului la data de 26.08.2014, orele 11.00. Potrivit art. 242 alin. 7 NCPP, în cazul cererilor de înlocuire a măsurilor preventive persoana inculpată se citează în mod procedural. Termenul acordat la data de 26.08.2014 este un termen legal, real şi rezonabil, menit să contribuie la legala citare a inculpatului Bunea Stancu, astfel încât acesta, personal sau prin apărător, să-şi poată formula apărările şi să cunoască în detaliu acuzaţiile parchetului din cererea de înlocuire a arestului la domiciliu. În cauză s-a acordat un termen scurt, de câteva zile, care nu mai poate fi redus întrucât nu s-ar putea realiza o citare procedurală efectivă a inculpatului", se arată în comunicatul postat pe site-ul Tribunalului Galaţi.

Instanţa a depus diligenţe pentru citarea urgentă şi legală a inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, prin agentul procedural al Tribunalului Brăila dar şi prin afişare la Consiliul Local, astfel încât acesta să aibă cunoştinţă de termenul stabilit pentru judecarea cererii din 26 august. Grefier Gabriela Gagu, din cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Galaţi, ne-a confirmat că în cauză s-a făcut o cerere de preschimbare a termenului stabilit pentru judecarea solicitării procurorilor DNA de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu, aceasta fiind însă respinsă.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată de DNA ca urmare a faptului că inculpatul Stancu, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Soare Vasile, deşi în momentul când s-a luat măsura arestului la domiciliu instanţa l-a obligat să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi sau martori. Vasile Soare este administratorul Concivia SA, firma controlată de Bunea Stancu prin pachetul majoritar de acţiuni deţinute la Bursagrirom. Soare este cercetat la rândul lui sub suspiciunea săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă continuată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii