Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum a fost distrusă o staţie anti-vandalism amenajată recent de Primărie pe Calea Galaţi

• oricât ar fi de rezistentă în faţa indivizilor care obişnuiesc să vandalizeze mobilierul stradal lovindu-l cu obiecte contondente sau cu pumnii şi picioarele, aceasta nu a putut face faţă impactului cu un autoturism • şoferul maşinii ne-a informat că nu a fost vinovat de incident, fiind acroşat, la rândul său, de un vehicul condus de un începător care circula cu viteză foarte mare şi nu a acordat prioritate de trecere în intersecţie • informaţia a fost confirmată de Poliţie

 

Deşi este construită din materiale rezistente, gândite să facă faţă acţiunilor de vandalism la care se dedau indivizi certaţi cu legea şi cu bunul simţ, una dintre noile staţiile Braicar amenajate recent de Primărie n-a avut cum să scape intactă după ce a fost lovită în plin de un autoturism. S-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 octombrie, pe Calea Galaţi, în dreptul şcolii “Mihu Dragomir”, din apropierea intersecţiei cu bulevardul Dorobanţilor. Şoferul a cărui maşină a intrat în staţia respectivă ne-a transmis că vina nu îi aparţine, doarece a fost acroşat puternic de autoturismul condus de un tânăr care îşi luase recent permisul auto şi care circula cu viteză foarte mare şi a intrat în intersecţie fără a acorda prioritate. “Un începător cu permis de o lună, care circula cu 100 la oră. Ar trebui să nu li se mai dea permis acestor indivizi care au şi ei un Golf de 3 zile şi se dau mari şmecheri”, ne-a transmis Robert I., şoferul nevinovat al cărui autoturism a fost serios avariat în urma impactului cu cealaltă maşină şi cu staţia în care a fost proiectat.

De la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila am fost informaţi că “La data de 19.10.2020, în jurul orei 04:00, un tânâr de 21 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe Bld. Dorobanţilor, la intersecţia cu Calea Galaţi nu a respectat semnificaţia indicatorului Stop şi a patruns în intersecţie fără a-i acorda prioritate de trecere unei maşini care se deplasa pe Calea Galaţi, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, cel de-al doilea vehicul a fost proiectat în staţia de autobuz de pe Calea Galaţi, provocându-i avarii. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Şoferul vinovat de producerea evenimentului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 870 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 60 de zile”.

Din fericire, la momentul incidentului nu se afla nimeni în staţia Braicar, astfel că s-au înregistrat doar pagube materiale, fără victime. Conducerea Primăriei ne-a informat că, după ce se vor încheia cercetările efectuate de Poliţie, staţia va fi reparată pe cheltuiala municipalităţii, banii urmând să fie recuperaţi de la şoferul care a provocat accidentul.
Categorie articol: 

Comentarii