Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul de la "Diana", liber sa fuga din tara

Trimis in judecata pentru savirsirea infractiunii de omor, Sorin Tronaru, 30 de ani, cap de afis in procesul asasinatului de la magazinul "Diana", este liber ca pasarea cerului. Deferit justitiei pe data de 6 iunie a. c. impreuna cu Petrica Adrian Rusu si Sorin Iancu - agenti de paza la "Ying Yang Security" SRL, cercetati pentru lovire -, Tronaru a scapat de arest cel putin pina in luna septembrie, cind va fi reluat procesul uciderii lui Mihail Barbulescu. Potrivit unui comunicat al Biroului de Informare si Relatii cu Publicul al Tribunalului Braila, pe 6 iunie 2007, Parchetul a inaintat instantei propunerea de arestare preventiva a lui Sorin Tronaru, autorul crimei de la "Diana". Dosarul cauzei a fost conexat la dosarul de fond, fixindu-i-se drept termen data de 6 iulie 2007. Fiind primul termen de judecata al dosarului, potrivit legii, instanta n-a facut decit sa aprobe cererile inculpatilor de a-si angaja aparatori, aminind procesul pentru luna septembrie, dupa terminarea vacantei judecatoresti. Nici vorba de arestarea preventiva a agentului de paza acuzat de omor.

Omorit in bataie pentru doua flacoane de parfum

Potrivit dosarului penal definitivat de Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in seara zilei de 4 noiembrie 2006, in jurul orei 19.00, Mihail Barbulescu, 27 de ani, a intrat in magazinul "Diana" de pe B-dul Independentei, magazin pazit de angajatii "Ying Yang Security" SRL. Agentul Cristian Balan, care-l stia din vedere pe Barbulescu, l-a urmarit cu privirea, observind cum ascunde sub geaca doua sticle de parfum "Extory", insa nu i-a spus nimic. L-a asteptat la iesirea din magazin si l-a invitat in spate, intr-o incapere folosita drept birou si magazie. Dupa ce l-a perchezitionat pe hot de fata cu citiva angajati ai "Dianei", Balan a sunat la dispeceratul "Ying Yang Security" SRL, anuntind ca a prins un ins la furat. Sorin Tronaru, care-si desfasura activitatea pe masina de interventie a firmei, a preluat apelul si a apelat prin statie toate echipajele, pentru ca "echipa care se afla mai aproape de magazin sa se deplaseze la locul evenimentului". Apelul a fost preluat de Petrica Adrian Rusu, care, impreuna cu Sorin Iancu, au ajuns la "Diana" dupa 5 minute de la receptionarea apelului telefonic la dispeceratul "Ying Yang".
Procurorul care a anchetat cazul precizeaza: "Rusu Petrica l-a intrebat pe Barbulescu cine este si, fara sa astepte raspuns, a inceput sa-l loveasca. Victima a fost lovita mai intii de Rusu, care i-a aplicat o lovitura de picior in zona omoplatului. Iancu Sorin a luat de la Rusu bastonul telescopic aflat in dotare, moment in care acesta s-a dezmembrat, minerul de cauciuc raminind in mina inculpatului. Cu acest miner, Iancu a lovit victima in zona fruntii. A urmat o lovitura de pumn aplicata de Rusu in zona fetei, o lovitura de baston peste umar si o alta peste picioare, aplicate de Iancu. (...) Barbulescu s-a dezechilibrat, a alunecat si a cazut peste niste ambalaje; cei doi l-au ridicat, iar Rusu i-a aplicat o lovitura la picioare, prin secerare, moment in care victima a cazut pe pardoseala, cu fata in jos. Iancu i-a mai tras un picior in spate si o lovitura de picior in cap, prin presare. Loviturile s-au desfasurat rapid, timp in care victima nu a vorbit, nu a lovit, nu a reactionat in vreun fel". Nici nu avea cum, pentru ca avea 2,20 grame la mie alcool in singe.
Dupa doua minute, si-a facut aparitia Sorin Tronaru, insotit de alti doi agenti. Vazindu-l pe Barbulescu cazut, cu fata in jos, si-a introdus piciorul pe sub el, in partea dreapta, si l-a intors cu fata in sus. Victima a clipit si a miscat din cap, lucru care l-a scos din sarite pe agent. Anchetatorii spun ca acesta "a injurat spunind ca "isi bate joc de ei", in sensul ca nu are nimic", dupa care a ridicat piciorul drept si l-a lovit puternic in abdomen, in partea dreapta, in zona ficatului. Nu mai putin de opt martori declara ca au vazut scena, inclusiv momentul in care victimei i-a sarit din gura un cheag de singe, care a ajuns pe pantofii unui agent de paza. Barbulescu s-a ingalbenit, mai putin in jurul gurii unde aparuse culoarea vinetie. O femeie l-a stropit cu apa, apoi a fost sesizata Jandarmeria si Ambulanta. Victima a decedat in jurul orei 21.30, in ambulanta care o transporta de la Braila la Spitalul Judetean Galati.
Cam la aceeasi ora, Tronaru, Rusu si Iancu, cei care l-au batut pe Barbulescu, s-au intors la "Diana", din ordinul patronului firmei de paza, Cornel Musat. La scurt timp, si-au facut aparitia Musat si avocatul firmei. Anchetatorii spun ca, in noaptea aceea, Musat i-a luat la intrebari pe cei implicati, la sediul "Ying Yang Security". La reprosurile patronului, Tronaru a raspuns: "Sefu', dar eu nu i-am dat in spate (aluzie la faptul ca se credea ca victima are coloana rupta - n. r.), i-am dat un picior in burta!" Musat a spus atunci: "Cel care este vinovat urmeaza sa raspunda".
Pe 8 decembrie 2006, s-a dispus efectuarea unei constatari tehnico-stiintifice vizind "captarea din memoria calculatorului a imaginilor inregistrate la magazinul "Diana", in intervalul 4-15 noiembrie". Nu mica le-a fost mirarea anchetatorilor cind au constatat ca, incepind cu ora 14.15, in ziua crimei, inregistrarile au fost sterse.
Categorie articol: 

Comentarii