Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cortez a demisionat de la şefia PNL şi vrea să renunţe şi la fotoliul de consilier judeţean

* decizia vine după ce, astăzi, în Biroul Politic Naţional, Vasile Cortez a fost informat despre mai multe nereguli legate de votul pentru stabilirea propunerilor de candidaţi * potrivit lui Cortez, la şefia PNL Brăila a fost desemnat Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov şi prim-vicepreşedinte al partidului

 

Preşedintele interimar al PNL Brăila, Vasile Cortez, a decis, astăzi, să demisioneze din funcţie, după ce a aflat că votul şefilor de organizaţii pentru a stabili candidaţii la alegerile Parlamentare nu a fost unul corect. Acesta a luat hotărârea în cadrul unui Birou Politic Naţional, unde a fost desemnat ca înlocuitor Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov şi prim-vicepreşedinte al partidului.

Am participat la o discuţie cu 4 prim-vicepreşedinţi ai partidului, care mi-au spus ce s-a întâmplat la Brăila cu 48 de ore înainte de a da votul pentru a stabili candidaţii la alegerile Parlamentare. Mi s-a părut că nu e normal ca eu să nu ştiu chestiunea asta şi dumnealor să o ştie. Ca atare, am luat această decizie. Practic, miercuri, înainte de vot, senatorul Cătălin Boboc m-a sunat, era peste 22:00, şi mi-a spus să anunlez şedinţa de joi pentru că se întâmplă lucruri ciudate în judeţ. Atunci i-am spus că nu pot să anulez nicio şedinţă, pentru că eu am încredere în oamenii de acolo şi cred că votul va fi unul corect. (...) Eu am vrut să fie un vot consultativ”, a declarat Cortez.

Potrivit sursei citate, noul preşedinte interimar al PNL va sosi miercuri la Brăila, moment în care va stabili, probabil şi procedurile pentru desemnarea candidaţilor pentru alegerile Parlamentare.

De asemenea, Vasile Cortez a punctat că se gândeşte foarte serios să demisioneze şi din poziţia de consilier judeţean PNL.

Mai multe detalii legate de acest subiect puteţi citi mâine, în ediţia print a cotidianului „Obiectiv - Vocea Brăilei”.

Reamintim că, în urma unui vot al celor 44 de preşedinţi de organizaţii PNL din judeţul nostru, au fost selectaţi primarul comunei Cireşu, Radu Popa, pe locul 1 la Camera Deputaţilor, consilierul judeţean Dănuţ Lungu pe 2, iar afaceristul Florin Cîrligea pe locul 1 la Senat.
Categorie articol: 

Comentarii