Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contrabandist trimis în judecată

• George Florentin Munteanu a fost dat pe mâna instanţei de judecată, după ce a fost depistat cu sute de pachete de ţigări ascunse în portbagajul maşinii •ANAF solicită peste 6.700 lei despăgubiri

 

Condamnat, deja, pentru fapte similare, George Florentin Munteanu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, paguba pricinuită ANAF fiind de peste 6.700 lei.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, în dimineaţa zilei de 28 aprilie 2017, inculpatul George Florentin Munteanu - personaj cu relaţii în rândul contrabandiştilor care introduc ilegal în ţară mărfuri care trebuie plasate sub regim vamal - s-a deplasat în municipiul Focşani, la volanul autoturismului Volkswagen Passat de unde a cumpărat “la negru” 300 de pachete de ţigări Plugarul cu timbru fiscal emis de Republica Moldova şi 300 de pachete de ţigări Marble fără timbru fiscal, pe care intenţiona să le comercializeze în localitatea Suţeşti, judeţul Brăila.

Inculpatul a ambalat cele 600 de pachete de ţigări în saci de culoare neagră pe care i-a pus în habitaclul, respectiv portbagajul autoturismului VW Passat. În raport cu modul clandestin în care a procurat ţigările, preţul mult mai mic decât al ţigărilor de pe piaţă supuse regimului vamal, timbrul fiscal emis de Republica Moldova şi, respectiv, netimbrarea a jumătate dintre pachetele de ţigări, precum şi faptul că nu i s-au oferit şi nu a solicitat documente de provenienţă, inculpatul a cunoscut în mod cert provenienţa acestora”, precizează procurorul de caz.

După ce a umplut autoturismul cu sute de pachete de ţigări de contrabandă, George Florentin Munteanu a urcat la volan, îndreptându-se către localitatea Suţeşti, unde urma să le livreze unui client, pentru a fi valorificate pe piaţă.

În timp ce se deplasa pe DN 22, dinspre municipiul Brăila către localitatea Suţeşti, contrabandistul a fost oprit de o patrulă de poliţie, care a verificat autoturismul şi care i-a întocmit acestuia dosar penal.

ANAF - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi le-a comunicat anchetatorilor că drepturile vamale şi celelalte taxe aferente celor 600 de pachete de ţigări de contrabandă deţinute ilegal de George Florentin Munteanu sunt de 6.754 lei, sumă cu care se constituie parte civilă în procesul penal.

Cazul se află în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Făurei.
Categorie articol: 

Comentarii