Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Containere modulare pentru colectarea selectivă a deşeurilor, în toate cartierele Brăilei

• Primăria s-a arătat încântată de un astfel de punct gospodăresc oferit gratuit de un distribuitor • potrivit primarului Marian Dragomir, un astfel de punct gospodăresc, chiar dacă e mai scump, este net superior celor concepute anul trecut de firmele RER şi “Braicata” • Primăria vrea să achiziţioneze anul acesta 100 de bucăţi de containere modulare, prin licitaţie publică

 

După ce, pe parcursul anului trecut, firmele de salubritate RER şi “Braicata” au venit cu propria variantă de puncte de colectare selectivă a deşeurilor, în cadrul unor proiecte pilot, Primăria pare convinsă să aleagă o a treia opţiune. Este vorba despre un container modular, oferit cu titlul gratuit de o firmă specializată în distribuirea de astfel de produse. Ce-i drept, chiar dacă este mai scump decât variantele propuse de RER şi “Braicata”, acesta pare a fi alegerea cea mai logică, atât din punct de vedere estetic cât şi al eficienţei. Spre deosebire de punctele gospodăreşti amenajate cu forţe proprii de firmele de salubritate din Brăila, care sunt făcute din grilaje metalice şi pot fi accesate pe bază de cartelă sau lacăt, cel donat de firma “Lavitex” este mai compact şi pare să ofere protecţie totală împotriva câinilor maidanezi şi a oamenilor străzii obişnuiţi să răscolească prin gunoaie.

Ieri, primarul Marian Dragomir a lansat un sondaj de opinie pe pagina personală de Facebook, îndemnându-i pe brăileni să aleagă una dintre cele trei variante de puncte gospodăreşti. Cum cei mai mulţi au optat pentru modelul oferit de firma “Lavitex”, primarul Marian Dragomir ne-a declarat că a decis ca anul acesta să fie achiziţionate 100 de astfel de containere modulare, care vor fi amplasate în cartierele de blocuri.

“Sunt mai scumpe, dar reprezintă varianta cea mai bună, funcţional şi estetic. Un astfel de container modular costă circa 21.000 lei, în timp ce cele concepute de RER sau Braicata costă în jur de 12.000 lei. Acelea, însă, nu oferă o protecţie la fel de bună, putând fi mult mai uşor vandalizate. Anul acesta intenţionăm să achiziţionăm 100 de bucăţi. Va fi organizată o licitaţie la care se pot prezenta toţi furnizorii interesaţi, urmând să alegem ofertele cele mai avantajoase ca preţ”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

Containerul modular primit gratuit de Primărie a fost amplasat pe Str. Călugăreni. Primăria Brăila avea alocat, pentru acest an, un buget de 330.000 euro pentru amplasarea unor puncte gospodăreşti moderne. Primarul Dragomir ne-a spus că, dacă aceşti bani nu vor fi suficienţi pentru achiziţionarea a 100 de containere modulare, se va face o suplimentare, la rectificarea bugetară. 

Marian Dragomir a specificat pe pagina personală de Facebook că ar mai exista o a patra variantă, a unor containere îngropate şi ridicate la suprafaţă pe bază de lift, însă acestea ar fi de 3 ori mai scumpe decât cele alese deja de Primărie.
Categorie articol: 

Comentarii