Mergi la conţinutul principal

Consilierii din Ianca nu se arată prea milostivi cu săracii şi bisericile

Primăria Ianca ar fi putut avea la dispoziţie circa 800 milioane de lei vechi pentru proiecte sociale, dacă aleşii locali nu s-ar fi arătat aşa strânşi la pungă. Unul dintre consilierii oraşului Ianca, Fănel Băluţă, a propus Consiliului Local Orăşenesc (CLO) un proiect privind diminuarea cuantumului indemnizaţiei pentru participarea la şedinţele CLO şi la comisiile de specialitate din 2009. Conform proiectului, începând cu luna martie şi până la sfârşitul anului în curs, fiecare consilier local ar fi trebuit să cedeze între 1 şi 3% din propria indemnizaţie, această diminuare a cheltuielilor însemnând economisirea la bugetul oraşului a unei sume de aproximativ 80.000 lei (800 milioane lei vechi). Din suma astfel colectată, Fănel Băluţă a propus ca un procent de 20% să fie alocat pentru prestaţii sociale, ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor aflate în dificulatate de pe raza oraşului Ianca, iar restul de 80% să meargă către reparaţiile curente ale bisericilor. "În acest fel am urma şi un exemplu al administraţiei publice centrale care a afirmat clar că în acest an de criză trebuie să fim solidari şi să ne îndreptăm atenţia către familiile şi persoanele aflate în suferinţă sau să investim în infrastructură pentru a crea locuri de muncă", a menţionat consilierul local Băluţă.

În data de 26 martie a acestui an, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al oraşului Ianca, a fost discutat şi acest proiect de hotărâre. Deşi iniţial s-au arătat împotrivă, în final, consilierii locali au propus ca votarea proiectului să se facă în mod secret. După exercitarea votului secret, 10 consilieri au votat împotriva diminuării cuantumului indemizaţiei, unul s-a abţinut, iar restul de şase consilieri, inclusiv Fănel Băluţă, au refuzat să-şi exercite acest drept în semn de protest pentru faptul că s-a hotărât să se voteze în mod secret.

Contactat de redactorii "Obiectiv", primarul oraşului Ianca, Fănel Chiriţă, principalul "beneficiar" al sumelor obţinute prin diminuarea indemnizaţiilor, a declarat că el a promovat proiectul însă nu poate face mai mult. "Din punctul meu de vedere orice modalitate de votare, şi cea secretă şi în alb, este legală, dar cei care hotărăsc nu sunt decât consilierii. Banii ne-ar fi ajutat, e perioadă de criză, dar, repet, e strict decizia consilierilor", a precizat Fănel Chiriţă.

Fănel Băluţă s-a arătat dezamăgit de atitudinea colegilor, însă a spus că nu va renunţa la idee, drept pentru care proiectul va fi introdus din nou pe ordinea de zi a unei sedinţe CLO, probabil chiar următoarea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro