Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Congresul PLR - Tăriceanu a fost ales preşedinte al partidului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), el precizând, ulterior, în faţa delegaţilor veniţi la Congres, că acest vot îi dă speranţa şi încrederea că va ajunge şi preşedintele României.
„În ceea ce mă priveşte, votul dumneavoastră îmi dă speranţă şi încredere că voi ajunge preşedintele României şi voi ajunge să-i reprezint pe toţi românii ca un preşedinte care îşi înţelege misiunea, o misune dificilă, de responsabilitate, care înseamnă a realiza coeziunea la nivelul societăţii, de a aduna energii în jurul unui proiect măreţ care să ne facă mai mândri şi mai demni", a mai spus Tăriceanu.
El şi-a mai declarat şi convingerea că echipa PLR va reuşi să dea primul preşedinte liberal al României.
„Dragi colegi, toţi cei care suntem azi aici pe scenă şi am fost aleşi de dumneavoastră am primit un vot de încredere, un vot pe care eu îl intepretez într-un mod foarte simplu şi clar: ne-aţi mandatat să ducem mai departe liberalismul în România şi vă mulţumim", a spus Tăriceanu, în debutul discursului său.
El a precizat că îşi doreşte ca echipa aleasă în fruntea partidului să reprezinte liberalismul în faţa tuturor românilor.
Tăriceanu a fost ales preşedinte al PLR cu 1167 de voturi „pentru" din 1183 voturi valabil exprimate. Totodată, a fost aleasă şi structura de conducere a PLR, formată din 19 vicepreşedinţi şi 27 de membri ai Biroului Politic Central.
Tăriceanu a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului.
Pentru cele 19 funcţii de vicepreşedinte PLR au candidat 19 persoane: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu.
După ce a încheiat lucrările Congresului, Tăriceanu a invitat membrii BPC la o reuniune în salonul oficial.
Congresul PLR s-a desfăşurat, vineri şi sâmbătă, la Palatul Parlamentului. În prima zi a reuniunii a fost adoptat Statutul partidului.
Vineri, la deschiderea lucrărilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, respectiv, Daniel Constantin.

Tăriceanu, despre PNL: E departe de electoratul liberal, de români, şi-a părăsit ideologia

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, în discursul ţinut în faţa Congresului PLR, că este „mâhnit" pentru PNL, despre care a spus că este în acest moment „departe de electoratul liberal şi de români" şi că şi-a părăsit şi ideologia, aliindu-se cu „principalul adversar politic".
„Ceea ce nu au reuşit să facă comuniştii sau Securitatea, a reuşit o mână de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de români, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovadă acest partid 139 de ani", a spus Tăriceanu.
El a menţionat că a asistat în câteva luni la cele mai multe trădări din perioada postdecembristă.
„PNL a ieşit de la guvernare, a trădat mai bine de jumătate din electoratul român, şi-a părăsit ideologia şi s-a aliat în final cu principalul adversar politic", a spus Tăriceanu.
El a arătat că au existat nenumăraţi traseişti politici în România ultimilor 25 de ani, dar că mai rar a întâlnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certă şi emblematică ideologie.
„Sunt mâhnit pentru PNL, dar azi, pe de altă parte, sunt extrem de bucuros pentru că acum cinci luni eram singur, anunţând un nou proiect politic, PLR", a spus Tărceanu.
Potrivit lui Tăriceanu, candidatura sa la preşedinţia PLR, cât şi a României, este o provocare pentru persoana sa, cât şi pentru partid.
Tăriceanu a vorbit şi despre proiectele sale de preşedinte şi de ţară.
„România are nevoie de un nou proiect politic, de o nouă viziune. România trebuie să ajungă a şaptea putere a Europei", a susţinut Tăriceanu.
El a mai arătat că este nevoie de o reformă a statului.
„Trebuie să asigurăm ca partid, şi eu ca preşedinte, că veţi fi trataţi corect de către stat, de către Guvern sau de către patroni. Acesta este ţelul meu, o bunăstare bazată pe muncă, pe efort, pregătire, profesionalism", a spus Tăriceanu.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii