Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conflictul dintre administratia si sindicatul de la "Laminorul", departe de solutionare

Administratia uzinei "Laminorul" sustine ca oferta facuta in cadrul negocierilor cu sindicatul unitatii este maximul pe care si-l poate permite la acest moment. Intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre, conducerea societatii explica detaliat care este conjunctura de piata atit la nivel national, cit si international in care firma isi desfasoara activitatea, punctind ca urmeaza o perioada grea pentru companie. "Situatia actuala cit si tendintele pietei produselor metalurgice sint intr-o continua scadere, pretul la produsele finite a scazut cu aproximativ 40% in decurs de 2 luni. Specialistii au cele mai mari ingrijorari nu numai datorita faptului ca piata scade, dar cei mai multi nu stiu unde se va opri nivelul preturilor pentru un calcul al pretului de achizitie si vinzare", se arata in materialul de presa. De asemenea, administratia prezinta si reusitele din ultimii doi ani, punctind la capitolul investitii si cresterea numarului de salariati. "Avind in vedere situatia la nivel national si international a pietei metalurgice, cresterea salariala oferita de catre administratie reprezinta o crestere importanta, in masura de a asigura protectia sociala a salariatilor pe fondul scumpirilor si de a acoperi inflatia estimata pentru acest an. Analizind comunicarea realista din anii anteriori dintre administratie si Sindicatul Metal 94, luind in calcul realizarile firmei in ultimii doi ani, situatia actuala pe pietele interne si externe metalurgice, financiare, de constructie, se asteapta de la Sindicatul Metal 94 participarea la un dialog constructiv, rational, spre binele uzinei si salariatilor si consideram ca in acest moment nu sint intrunite conditiile declansarii unui conflict de interese si orice actiune coordonata de sindicat dauneaza firmei si intereselor salariatilor", se arata in comunicat.
De cealalta parte, sindicatul sustine ca a inteles argumentele de ordin financiar precum si previziunile facute de specialisti cu privire la evolutia viitoare a pietei de profil, context in care a redus din pretentiile la capitolul salarizare. "La concilierea de la Directia Muncii noi am facut inca un pas spre detensionarea relatiilor cu administratia si am anuntat ca reducem din pretentiile noastre. Desi ne-am asteptat ca si administratia sa faca la fel, nu s-a intimplat intrucit au ramas in continuare rigizi pe oferta lor", ne-a declarat liderul sindical Constantin Iarca. De asemenea, el a mai punctat ca are convingerea ca presedintele Consiliului de Administratie al uzinei, Victor Dyshlevich, nu este informat de subalterni cu privire la evolutia problemelor din uzina. "Speram sa avem totusi o discutie cu dumnealui si atunci cind va afla ce se intimpla cu adevarat in societate, vor cadea multe capete din rindul conducerii uzinei", a incheiat Iarca.
Urmatoarea intilnire dintre sindicat si administratia "Laminorul" in prezenta reprezentantilor Directiei Muncii est programata pentru data de 9 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii