Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat la 8 ani de inchisoare, pentru tentativa de omor

Implicat intr-o altercatie petrecuta in toamna anului trecut, in Balta Brailei, Costica Anghel, 53 de ani, din satul Tacau, comuna Marasu - paznic la TCE 3 Brazi, in prezent detinut in Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila -, a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Barbatul l-a trosnit pe un vecin cu bita-n cap, acesta fiind la un pas de moarte. Intrucit a ramas fara o parte din craniu, ranitul a avut nevoie de 50 de zile de ingrijiri medicale, fiind diagnosticat cu infirmitate fizica permanenta.
Incidentul s-a petrecut in seara zilei de 10 octombrie 2005. Putin dupa ora 20.00, familia Voicu din satul Tacau s-a incaierat cu vecinul Cata Costica, din pricina unui biet ciine. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, magistratul care s-a ocupat de caz, Cata venise la poarta vecinului sau Nicolae Voicu, sa-i ceara socoteala, apoi l-a luat la bataie. Imediat, Ion Voicu a sarit in ajutorul fiului sau. Intrucit sotul ei era depasit numeric, Elena Cata a venit sa-i ia apararea. Femeia l-a chemat si pe cumatrul ei, Costica Anghel, in ajutor. In aceste imprejurari, Anghel a luat un bat din lemn de frasin si l-a lovit pe Nicolae Voicu in cap, doborindu-l la pamint.
In noaptea care a urmat, Nicolae a fost ingrijit de parinti, iar a doua zi, dis-de-dimineata, a fost dus la dispensarul din sat. Starea sanatatii lui se agrava, astfel ca a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Judetean Braila si, de aici, la Spitalul Judetean "Sf. Andrei" Galati - Sectia Neurochirurgie, medicii reusind, cu mari eforturi, sa-i salveze viata. Pacientului i s-au indepartat mai multi centimetri de substanta osoasa (avind craniul zdrobit), iar acest lucru reprezinta infirmitate fizica permanenta. Ceilalti participanti la altercatie, desi s-au lovit reciproc, nu au depus plingere penala unii impotriva altora.
In timpul procesului care a urmat, inculpatul a solicitat sa fie judecat pentru vatamare corporala grava, nu pentru tentativa de omor, insa instanta, ca si reprezentantii acuzarii, a respins aceasta cerere. Prin intermediul avocatului sau, Costica Anghel a cerut schimbarea incadrarii juridice a faptei, pe motiv ca nu a vrut sa-l omoare pe Nicolae Voicu, ci doar "sa-si apere vecinul".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii