Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat cu suspendare, pentru loviri cauzatoare de moarte

Desi s-a sustras initial de la cercetari, Catalin Barbu, tanarul de 21 de ani care l-a lovit mortal pe un barbat ce-si plimba catelul in jurul blocului, a beneficiat de clementa instantei, sentinta ramanand definitiva, intrucat niciuna din parti nu a declarat apel. Barbu a fost condamnat la patru ani de inchisoare, cu suspendare conditionata sub supraveghere, pentru loviri cauzatoare de moarte.
Incidentul s-a petrecut in seara zilei de 1 septembrie 2008, dupa ora 19.00. La ora ora 19.45, Politia a fost sesizata in legatura cu o agresiune petrecuta pe strada Tineretului, in fata blocului A46. Din primele cercetari, era vorba de doi agresori care au parasit in graba locul faptei, imbarcati in Mercedesul cu numarul de inmatriculare BR-06-EWO, proprietatea lui Titi Sgircitu. Victima, Nicolae P., locatar la blocul A46, era in coma de gradul III, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, apoi la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti, unde a decedat in noaptea de 3/4 septembrie 2008. Potrivit acuzarii, in ziua respectiva, Catalin Barbu se plimba cu masina lui Titi Sgircitu, la volan fiind Ionut Agheboaie. La ora 19.00, inculpatul a fost apelat telefonic de catre o prietena, Meluta Cirlan, originara din satul Lacu Sarat, care i s-a plans ca pe strada Tineretului "a fost batuta de un barbat necunoscut". Motivul: fiul ei, in varsta de 7 ani, lovise cu piciorul catelul pe care barbatul il plimba in jurul blocului. Barbu a sosit la locul faptei, s-a dus direct la Nicolae P. si l-a lovit puternic cu pumnul in figura. Luat prin surprindere, barbatul s-a dezechilibrat si a cazut pe spate, lovindu-se cu capul de creasta bordurii. Agresorul a fugit, abandonand apoi masina lui Sgircitu in statia PECO de pe Sos. Buzaului. Catalin Barbu a stat ascuns pana pe data de 8 septembrie 2008, dupa ce, pe 4 septembrie, citise in "Obiectiv" ca Nicolae P. a decedat in spital. Pe numele inculpatului, Tribunalul emisese mandat de arestare preventiva in lipsa, insa, dupa sentinta, acesta a fost pus in libertate.
Anul trecut, Costica Paraipan, din comuna Cazasu, a primit doar 3 ani de inchisoare cu suspendare conditionata, tot pentru loviri cauzatoare de moarte. Paraipan i-a tras "o chelfaneala" sotiei, care a decedat dupa cateva zile, din pricina unui cheag de sange la cap. Agresorul nu a fost arestat preventiv nici macar o zi. Un alt individ, Adrian Laurentiu Gavrila zis "Jilava", a primit tot 3 ani de inchisoare, cu suspendare sub supraveghere, dupa ce l-a batut pe un barbat din satul Lacu Sarat. Victima s-a lovit cu capul de bordura si a decedat apoi la Galati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii