Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs literar pe teme eminesciene

Muzeul Brailei, sectia Memoriale, provoaca elevii braileni sa participe la concursul literar "Personalitatea lui Mihai Eminescu in cultura romana", aflat la editia a X-a.
Concursul are doua sectiuni: "Cautindu-l pe Eminescu" - sectiunea de creatie literara, poezie sau proza, la care pot participa elevi de gimnaziu sau liceu si "Ars eminesciana" - sectiunea eseuri, subsectiunile Poezie eminesciana si Proza eminesciana.
Fiecare elev va putea sa participe la prima sectiune cu maxim cinci poezii sau o lucrare in proza, iar la cea de-a doua sectiune lucrarile nu trebuie sa depaseasca cinci pagini dactilo la 1,5 rinduri.
La aprecierea lucrarilor se vor urmari: originalitatea, corectitudinea si expresivitatea exprimarii, evitarea, eventual demontarea "modelelor cliseu" existente in exegeza eminesciana.
Depunerea lucrarilor se va face la Casa Memoriala "D. P. Perpessicius" pina la data de 5 ianuarie. Premiantii vor primi diplome si premii constind in carti. Festivitatea de premiere va avea loc pe data pe 15 ianuarie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii