Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

#coloramimpreuna. Secţia de Pediatrie prinde tot mai multă culoare

• ieri, sediul redacţiei noastre s-a “umplut” de jucării, de la cărticele de citit şi colorat, la ţarcuri de joacă şi leagăne, lucruri donate de părinţii care înţeleg cât de greu este pentru un copil să stea internat zile în şir în spital, fără nicio modalitate de petrecere a timpului • tot ieri s-au făcut donaţii în valoare de 1.200 lei • campania are drept scop crearea unor condiţii minime prin care copiii suferinzi să treacă mai uşor peste perioada de internare şi să le facă şederea în spital mai plăcută

 

Brăilenii mari şi mici vor să dea viaţă Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi se alătură campaniei #coloramimpreuna, organizată de cotidianul “Obiectiv” şi “Asociaţia pentru Adevăr”. Ieri, sediul redacţiei noastre s-a “umplut” de jucării, de la cărticele de citit şi colorat, la ţarcuri de joacă şi leagăne, lucruri donate de părinţii care ştiu cât de greu este pentru un copil să stea internat zile în şir în spital, fără nicio modalitate de petrecere a timpului. Astfel, de la primele ore ale dimineţii, două mămici de băieţei au venit şi ne-au adus o “tolbă” de jucării, precum şi o donaţie de 50 lei. A urmat apoi o altă donaţie de jucării şi o colecţie de cărţi pentru copii, iar donatoarea, doamna Maria, ne-a dăruit şi suma de 1.100 lei. Tot ieri am primit încă o donaţie de 50 lei, de la un tătic. Tânărul a preferat să îşi păstreze anonimatul, dar ne-a transmis că s-a alăturat campaniei noastre pentru că doreşte să contribuie la o schimbare, indiferent cât de mică ar fi aceasta. Ziua s-a încheiat cu o altă donaţie venită din partea unei doamne care a dorit să rămână, de asemenea, anonimă. Aceasta s-a uitat pe lista cu obiectele necesare în saloanele secţiei, publicată în paginile ziarului nostru, şi ne-a adus o măsuţă cu scăunele, o tablă magnetică, cărţi şi creioane colorate, dar şi alte jucării. 

Le mulţumim tuturor celor care au ales să “coloreze” împreună cu noi şi îi invităm să ni se alăture pe toţi cei care vor să schimbe atmosfera Secţiei de Pediatrie.

Aşa cum v-am mai informat, campania este organizată de ziarul “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi “Asociaţia pentru Adevăr”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Campania are drept scop crearea unor condiţii minime prin care copiii suferinzi să treacă mai uşor peste perioada de internare şi să le facă şederea în spital mai plăcută.

Noi vă sugerăm câteva idei: jucării din plastic, măsuţe şi scăunele fără colţuri, tot din material plastic, covoraşe de joacă, băncuţe, tablă magnetică, căsuţe din plastic şi ţarcuri de joacă, tobogane mici din plastic, cărticele de colorat, jocuri, creioane colorate, cuburi de lego, stickere pentru pereţi cu personaje din desene, carusele pentru pătuţurile sugarilor, scaune speciale pentru servirea mesei, premergător, două fierbătoare pentru apă, cuptor cu microunde, lenjerii colorate rezistente la spălat, ideal din bumbac etc. Precizăm că toate lucrurile oferite trebuie să prezinte siguranţă (să nu poată fi rupte, smulse, înghiţite etc) şi să fie uşor de dezinfectat.

În caz că optaţi pentru lenjerii, rugămintea noastră ar fi să vorbiţi cu familia sau prietenii şi să cumpăraţi 4-6 seturi identice, deoarece este interzisă folosirea de lenjerii de diverse culori în aceeaşi încăpere.

Pentru orice întrebări sau detalii, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail coloramimpreuna@obiectivbr.ro sau la numerele de telefon ale redacţiei disponibile şi în ediţiile print şi pe site. De asemenea, cei care vor să se implice în campanie, dar nu au timp fizic pentru asta, pot face donaţii în bani direct la redacţie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. De asemenea, donaţii se pot face şi prin transfer bancar, Asociaţia pentru Adevăr punând la dispoziţie următorul cont:

RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila.

Vă rugăm să specificaţi “Pentru campania colorăm împreună” atunci când faceţi donaţia. Avem nevoie de multe mâini pentru a da o pată de culoare unei secţii de spital aflată de atâţia ani “în aşteptare”, în care copilul oricăruia dintre noi poate ajunge oricând.

#coloramimpreuna. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie!
Categorie articol: 

Comentarii