Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colegiul "Balcescu" si Scoala Tichilesti au primit certificate de scoli europene

La Ministerul Educatiei a avut loc, in urma cu citeva zile, festivitatea de premiere a scolilor care au cistigat competitia "Scoala europeana 2007". Din cele 159 de scoli inscrise, au fost premiate 60, intre care si doua de la Braila: Colegiul National "Nicolae Balcescu", situat pe pozitia 36 cu 157 de puncte, si scoala din Tichilesti, care s-a situat pe pozitia 54 cu 147,5 puncte. Ele au primit placheta cu "Scoala europeana 2007" si un premiu in valoare de 4.500 de lei.
Intre cele 159 de scoli a mai fost una de la Braila, scoala din Chiscani, insa ea nu a reusit sa obtina punctajul necesar pentru a se situa in primele 60 de unitati scolare care au fost premiate. Anul trecut, Certificat de scoala europeana a obtinut Grupul Scolar "Anghel Saligny".
Comisia de evaluare a urmarit indeplinirea celor noua criterii de evaluare la nivelul scolilor: coerenta activitatilor de cooperare europeana cu politica generala a institutiei scolare, integrarea activitatilor de cooperare europeana in programul curent al scolii, varietatea grupurilor de virsta a elevilor implicati in activitati si asigurarea egalitatii de sanse, varietatea disciplinelor de studiu implicate, continuitate si constanta in activitati de cooperare europeana, strategie si modalitati de implementare si evaluare, strategie si modalitati de diseminare si valorizare, calitatea parteneriatelor stabilite, prezenta argumentata a dimensiunii europene in cultura organizationala a scolii.
Categorie articol: 

Comentarii