Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clementa pentru societatile a caror activitate are un impact social deosebit

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va putea suspenda executarile silite prin poprire pentru acei agenti economici care au o activitate cu un impact social deosebit, cu conditia sa identifice alte bunuri care sa fie sechestrate (ex: terenuri, hale etc.), sau alte garantii prevazute de lege care sa acopere nivelul sumei pe care o datoreaza, a decis, joi, Executivul.
Hotarirea a fost luata la initiativa Ministerului Economiei si Comertului si a Ministerului de Finante, pentru a evita crearea unor situatii sociale extrem de grave, cum ar fi oprirea in plina iarna a alimentarii cu caldura a oraselor care depind de Termoelectrica.
Prin aceasta decizie, ANAF va putea recupera datoriile de la aceasta categorie de agenti economici prin sechestrarea de bunuri sau valorificarea altor garantii prevazute de lege, permitindu-le debitorilor sa dispuna de lichiditati pentru a-si continua activitatea economica.
In anul 2005, ANAF a inceput sa execute silit toate creantele pe care le avea, urmarind toate sumele care erau disponibile companiilor de stat sau private cu datorii, inclusiv cele care le erau datorate acestora de terte persoane, banci sau parteneri de afaceri. Aceasta masura a dus la o mai buna incasare a veniturilor la bugetul de stat. In alta ordine de idei, o mare parte din agentii economici cu capital de stat, au ajuns sa aiba o lipsa acuta de lichiditati, putind ajunge sa nu-si mai poata desfasura activitatea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii