Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cite 5 ani de puscarie pentru doi violatori periculosi

Autorii violului petrecut in ziua de 26 mai 2005, in cartierul Hipodrom, au fost condamnati definitiv la cite 5 ani de inchisoare, pedeapsa incluzind si infractiunea de lipsire de libertate, savirsita de cei doi agresori impotriva elevei de clasa a XII-a, batjocorita si adusa in pragul sinuciderii. Recidivistul Cristinel Feraru, zis "Vila", 31 de ani, si Spiru Maradin, de 35 de ani - indivizi de la blocul G 13 Hipodrom (blocul "Nato") -, au luat-o cu forta de pe strada pe Alina B., de 18 ani, au amenintat-o cu moartea si au violat-o cu salbaticie, apoi au tirit-o in "ghetto", ca sa continue "dezmatul". Sechestrata si umilita in ultimul hal, tinara a pus mina pe un cutit si l-a implintat in abdomen, incercind sa-si puna capat zilelor. Violatorii au fost capturati si arestati preventiv abia in august 2005. Chiar si asa, unul dintre agresori (Spiru Maradin) a negat constant participarea la viol.
In noiembrie 2005, Judecatoria Braila i-a condamnat pe autorii nemerniciei din Hipodrom la cite 5 ani de inchisoare, pentru viol si lipsire de libertate. Sentinta a ramas definitiva, intrucit apelul inculpatilor a fost respins de catre Tribunal. Feraru si Maradin au pierdut si recursul declarat la Curtea de Apel Galati.

O simpla plimbare pe strada, transformata intr-un calvar

Adina B., tinara de 18 ani cazuta in miinile violatorilor, locuia impreuna cu o colega la caminul de nefamilisti al SC "Concivia" SA, fiind originara din comuna Gradistea. In seara zilei de 26 mai 2005 (la acea data era eleva intr-a XII-a la un liceu brailean), s-a dus in vizita la sora ei, care locuieste in zona Barierei Calarasilor, la caminul "Dunacor". In jurul orei 21.30, ea s-a decis sa se intoarca la camin. Ajunsa pe strada Pietatii, in dreptul aleii ce duce la Policlinica 2, tinara a fost acostata, initial - precizeaza anchetatorii - de recidivistul Cristinel Feraru, care a amenintat-o cu un cutit, spunindu-i sa nu incerce sa fuga. Imediat, a aparut si Spiru Maradin si din acel moment a inceput calvarul elevei. Magistratii precizeaza: "Partea vatamata le-a spus celor doi s-o lase-n pace, dar Maradin a lovit-o cu pumnul in abdomen si a prins-o de par, spunindu-i sa nu tipe, c-o omoara. Inculpatii au luat-o fiecare de-o mina si au dus-o cu forta in gradina de linga policlinica, in zona Medicinei Legale. Aici, au obligat-o sa aiba cu ei raporturi sexuale orale". Ametiti de alcool, violatorii au silit-o apoi pe Alina sa se dezbrace, incercind, fara succes, sa faca sex anal cu ea. In loc s-o lase pe fata in pace, ei au tirit-o in garsoniera lui Feraru, de la blocul G 13 Hipodrom, ca sa continue "distractia". Agresorii au incuiat usa garsonierei si au incercat s-o violeze din nou. Ingrozita de ceea ce avea sa urmeze, tinara de 18 ani s-a decis sa-si puna capat zilelor. "(...) partea vatamata le-a cerut voie sa bea apa. La insistentele acesteia, inculpatii i-au dat voie sa se duca la chiuveta. Alina B. a deschis robinetul, dupa care a luat un cutit de pe masa si l-a infipt in abdomen, ca sa nu fie violata", relateaza, sec, oamenii legii.
Agresorii au intrat in panica dar, in loc s-o ajute pe victima, au imbrincit-o pur si simplu afara din garsoniera. Dupa plecarea Alinei, Feraru a spalat cutitul murdar de singe si si-a vazut de treaba. In acest timp, tinara batjocorita si ranita grav a ajuns cu greu la camin, fiind ulteror transportata la spital. Potrivit medicilor legisti, ea a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, leziunile suferite punindu-i viata in primejdie.
Cei doi autori au fost depistati abia la sfirsitul lunii iulie, respectiv inceputul lunii august 2005, dupa ce-au fost dati in urmarire generala. Feraru a recunoscut ca a violat-o si a sechestrat-o pe Alina B. (de altfel, anchetatorii au gasit singele victimei in garsoniera agresorului sexual), in schimb Maradin a negat savirsirea nemerniciei. Judecatorii i-au pedepsit pe amindoi la fel, condamnindu-i, definitiv, la cite 5 ani de puscarie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii