Mergi la conţinutul principal
Astăzi în CLM se decide:

Circulaţia motocicletelor pe Calea Călăraşilor, interzisă pe timpul nopţii

• măsura a fost solicitată de Poliţie, după ce foarte mulţi locatari ai blocurilor din zonă au reclamat zgomotul produs de motoarele turate de motocicliştii care fac curse târziu în noapte • Primăria a luat decizia de a supune proiectul dezbaterii consilierilor municipali • în şedinţa de astăzi, aceştia vor stabili dacă sunt de acord sau nu cu o astfel de interdicţie • primarul Marian Dragomir a declarat că, din punctul său de vedere, cea mai eficientă metodă pentru combaterea zgomotului ar fi obligarea motocicliştilor, printr-o lege votată la nivel naţional, în Parlament, să îşi monteze pe toba de eşapament un dispozitiv special • această obligaţie există în multe ţări europene, a precizat primarul

 

Accesul motocicletelor pe Calea Călăraşilor ar putea fi interzis pe timpul nopţii, dacă în şedinţa de astăzi a Consiliului Local Municipal va fi aprobată o solicitare formulată de Poliţia Rutieră, instituţie care, la rândul său, a primit numeroase reclamaţii de la locatarii blocurilor din zonă, deranjaţi de zgomotul produs de motoarele turate excesiv ale acestor vehicule. De altfel, la nivelul municipiului Brăila există o discuţie mai veche legată de disconfortul sonor provocat de motocicliştii care fac curse nocturne, în special pe Calea Călăraşilor, dar şi pe alte artere rutiere importante, cum ar fi bulevardul Dorobanţilor, Calea Galaţi, Şos. Vizirului etc.

Primarul Marian Dragomir a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că măsura ar putea fi luată ca urmare a solicitărilor venite din partea cetăţenilor, prin intermediul Poliţiei. “Este un proiect supus dezbaterii Consiliului Local, în urma unei adrese primite de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila, ca urmare a numeroaselor reclamaţii privind zgomotul pe care îl fac motocicletele la ore târzii în noapte. Acest zgomot nu e doar pe Calea Călăraşilor, este în tot oraşul, şi eu îl aud de la mine de acasă, aşa cum sunt convins că îl aud mulţi alţi cetăţeni. Măsura solicitată de Poliţe în ceea ce priveşte Calea Călăraşilor poate fi un început, poate fi extins acest proiect şi în alte zone din municipiu, dar poate să nu întrunească votul consilierilor şi atunci nu va mai fi aplicat”, a declarat primarul Dragomir.

Edilul şef nu exclude varianta ca, odată restricţionat accesul motocicletelor pe Calea Călăraşilor, zgomotul să se mute pe Calea Galaţi, pe Şos. Vizirului, Şos. Buzăului, pe Dorobanţi sau în alte străzi din municipiu. De aceea, el spune că, din punctul său de vedere, cea mai bună soluţie pentru combaterea acestei probleme ar fi obligarea tuturor motocicliştilor să folosească un dispozitiv special care reduce zgomotul produs de motor. “Mi-aş dori foarte mult ca legislaţia să prevadă, la fel ca în ţările europene, obligativitatea montării pe toba de eşapament a unui dispozitiv pentru atenuarea zgomotului. În multe ţări europene, atunci când intri într-o localitate, eşti obligat să ai un astfel de dispozitiv montat pe toba de eşapament, astfel încât să nu se mai producă acel zgomot cu care motocicleta vine din fabrică”, a declarat Dragomir, adăugând că această problemă legată de legislaţie nu are cum să fie rezolvată de Primărie ci ţine strict de parlamentari, indiferent de culoarea politică a acestora.

Primarul a mai adăugat că înţelege dorinţa de libertate a motocicliştilor şi s-a declarat convis că o interdicţie de circulaţie a acestor vehicule într-un anumit interval orar, pe o anumită stradă din municipiu, nu va fi suficientă să rezolve problema zgomotului. “Întotdeauna va exista un motociclist care să încalce o astfel de restricţie”, a spus primarul.

În cazul în care consilierii municipali vor stabili că motocicletele nu vor mai avea voie pe Calea Călăraşilor, după ora 22.00, Poliţia Rutieră îi va putea amenda pe motociliştii care nu vor ţine cont de această prevedere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro