Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinstirea Sfintei Icoane Prodromiţa de la Muntele Athos; Sfinţii Mucenici Proclu şi Ilarie; Sfânta Veronica; Sfântul Cuvios Mihai Maleinul

Astăzi cinstim Sfânta Icoană Prodromiţa de la Muntele Athos. Icoana Maicii Domnului numită “Prodromiţa” este una dintre icoanele făcătoare de minuni păstrate în Schitul românesc Prodromul din Sfântul Munte Athos (Grecia). Prăznuirea acestei icoane făcătoare de minuni are loc în fiecare an, pe data de 12 iulie, cu priveghere de întreagă noapte. Nu este singura icoană vestită păstrată în schitul românesc. Schitul Prodromul de la Muntele Athos mai păstrează şi alte icoane făcătoare de minuni, dintre care amintim icoana Sfântului Ioan Botezătorul şi icoana Maicii Domnului “Apărătoarea de Foc”. Se spune că “Prodromiţa” este una dintre icoanele nefăcute de mână omenească, ci anume zugrăvite în chip minunat, prin dumnezeiască rânduire. Se spune că icoana făcătoare de minuni de la Athos a fost zugravită în chip minunat în anul 1863, în Ţara Românească (Principatele Unite).

“Născătoare de Dumnezeu pururea Fecioară, sfintei şi dumnezeieştii icoanei tale cu dragoste şi cu credinţă închinându-ne, o sărutăm mulţumind; căci prin ea celor credincioşi dăruieşti cu adevărat tămăduiri sufletelor şi trupurilor. Pentru aceasta, grăim către tine: Slavă fecioriei tale, slavă milostivirii tale, slavă purtării tale de grijă, ceea ce eşti una binecuvântată!” (Troparul Icoanei Prodromiţa)
Categorie articol: 

Comentarii