Mergi la conţinutul principal

Cinci copii salvati din cea mai crunta mizerie

Mizeria din casa familiei Neculai este cunoscuta de toti satenii. Desi primaria le-a zugravit fatada casei, sotii Neculai nu au catadicsit sa curete si cele doua camere care compun locuinta.
Inca din pragul usii te izbeste mirosul pestilential, cauzat de murdaria ce domneste in intreaga locuinta. Mai mult, ca sa ajungi in siguranta la usa casei, trebuie sa fii atent sa nu calci in fecalele ce sint la tot pasul. Una dintre fetite, murdara si sumar imbracata (ca si surorile ei), tocmai bause apa dintr-o cana din care se adapase si pisoiul din curte.
Este greu de inteles cum parintii micutelor se complac sa traiasca in aceste conditii. Vecinii ne-au relatat ca, desi au sfatuit-o pe femeie sa mai spele rufele, macar din cind in cind, aceasta prefera sa le stringa in gramezi, dupa ce s-au murdarit si sa le dea foc. Tot satenii au dat de inteles ca femeia ar fi retardata mintal. "Tot satul i-a ajutat! Toti le-am dat ba mincare, ba haine pentru copii. Numai eu de cite ori i-am spus sa faca putina curatenie, ca astea nu-s conditii de crescut copiii. Degeaba a trimis primarul oameni sa le varuiasca pe dinafara casa, inauntru este o mizerie crunta", ne-a istorisit o batrina.

O saptamina de vacanta in conditii normale

Sesizata de comunitatea locala din Cotu Lung, conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila s-a deplasat, ieri, la domiciliul sotilor Neculai, pentru a scoate copiii din acel veritabil focar de infectie.
"Am primit o sesizare de la scoala din localitate, cu privire la conditiile inumane in care locuiesc cinci copii. Intr-adevar, locuinta este compusa din doua camarute, care au pamint pe jos. Dincolo de saracie insa, este mizeria in care sint tinuti cei cinci copii. Incercam sa responsabilizam autoritatile locale sa infiinteze Consiliul Comunitar Consultativ, care sa se implice in asigurarea conditiilor de trai pentru cei cinci copii. Acesta este cel mai grav caz din Cotu Lung. Cei cinci copii vor fi luati si gazduiti, pentru o saptamina, in Centrul de Primire in Regim de Urgenta (CPRU), timp in care se va realiza o evaluare complexa a fetitelor, din perspectiva incadrarii intr-o grupa de handicap", a declarat directorul general al DGASPC, Alexandru Sculschi.
Acesta a adaugat ca, daca parintii nu vor aduce nici o imbunatatire in ceea ce priveste conditiile de locuit pentru copile, perioada sederii acestora la CPRU ar putea fi prelungita.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro