Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci înscrişi în cursa pentru un loc de administrator la SC ECO SA Brăila

• fostul director general al firmei, Alexandru Micu s-a înscris la acest concurs • pe listă este şi actualul director Ionuţ Pisică • dintre viitorii administratori desemnaţi în urma selecţiei organizate de Primărie, ca acţionar majoritar la ECO, va fi desemnat un preşedinte al Consiliului de Administraţie dar şi directorul general

 

Ieri, cu două ore înainte de termenul final de depunere a dosarelor de înscriere pentru cele 5 posturi de administratori la SC ECO SA Brăila, erau 5 candidaţi, printre care fostul, dar şi actualul director al companiei, adică Alexandru Micu şi Ionuţ Pisică. Selecţia noului Consiliu de Administraţie al operatorului public de salubritate este organizată de municipalitate, ca acţionar majoritar, iar asta în conformitate cu prevederile impuse de legea privind guvernarea corporativă a întreprinderilor publice. Printre criteriile specifice impuse în anunţul publicat pe pagina web a Primăriei Brăila privind selecţia membrilor CA la SC ECO SA se numără cerinţa ca viitorii administratori să aibă studii superioare şi experienţă cel puţin 5 ani în domeniul economic sau juridic. Dosarele de candidatură au putut fi depuse până ieri, la ora 16.00, la comisia specială înfiinţată prin Dispoziţie de Primar. Desemnarea membrilor CA se va face de către Adunarea Generală a Acţionarilor din rândul candidaţilor înscrişi, în urma procesului de selecţie.

Reamintim că, la începutul acestui an, mai precis în data de 10 ianuarie, la conducerea SC ECO SA Brăila a fost adus fostul consilier municipal PSD Ionuţ Marius Pisică, fiind astfel înlocuit Alexandru Micu, după ce mandatul acestuia din urmă a expirat după mai multe prelungiri. Supărat, Micu a contestat la instanţă această procedură catalogând drept un abuz înlăturarea sa de la conducerea untiăţii.
Categorie articol: 

Comentarii