Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiscănenii se plâng că nu au presiune la apă

• oamenii spun că pe timpul zilei apa abia mai ţârâie, iar din cauza asta există riscul defectării centralelor termice pe care le are fiecare în casă • primăria comunei spune că s-au montat deja pompe, ca soluţie de moment până când va fi realizată o nouă reţea de apă în localitate, în paralel cu extinderea reţelei de canalizare, în cadrul unui proiect investiţional mai amplu

 

Mai mulţi locuitori din Chiscani s-au plâns că, de la începutul acestei luni, pe timpul zilei, scade simţitor presiunea apei în reţea, context în care oamenii sunt îngrijoraţi că li se vor strica centralele termice şi se tem că situaţia se va agrava odată cu venirea sezonului cald. “De o săptămână nu există presiune la apa potabilă, de la orele 5.00 - 6.00 dimineaţa, până pe la orele 23.00 - 24.00. Nimeni nu ne-a anunţat că ar fi o problemă ... că se va face ceva în acest

sens. Stăm fără apă ... centrala nu are cum să pornească ... apă să te speli, că este normal şi firesc, nu ai nici o şansă ... mai ales pe căldurile astea ... De spălat rufe nici nu mai spun. În data de 30.04.2018 am sunat la CUP Dunărea şi mi s-a comunicat că nu este nicio problemă şi că se notează şi se verifică în teren. Am sesizat şi Primăria Chiscani şi ni s-a comunicat că problema va fi remediată. (...) Nu putem aştepta până în vară sau chiar primăvara anului viitor să rămânem fără apă, că se lucrează la alt proiect de schimbare reţea”, ne-au sesizat alarmaţi oamenii.

Contactat, primarul Chiscaniului, Costică Cojea, a explicat că scăderea presiunii ar fi generată, printre altele, şi de de faptul că oamenii îşi udă grădinile. “Noi am anunţat pe pagina primăriei faptul că se vor monta două pompe în două puncte din localitate, astfel încât atunci când scade presiunea acestea să pornească automat şi să regleze presiunea pe reţea. Chiar acum vin de la lucrarea de montare a unei astfel de pompe şi pot să vă spun că problema este ca şi rezolvată”, ne-a declarat sursa citată.

Mai trebuie spus că, potrivit comunicării publice de pe site-ul primăriei: “Aceasta este o soluţie de moment, deoarece este în lucru un proiect în cofinanţare cu cei de la CUP Dunărea pentru a se trece apa brută pe reţeaua existentă de apă potabilă, iar pentru apa potabilă se va înfiinţa o reţea nouă, cu o conductă redimensionată, pentru a corespunde cerinţelor actuale de consum. Preconizăm că în perioada 15 - 30 iulie 2018 vor începe aceste lucrări, odată cu lucrările de extindere canalizare pe toate străzile localităţii Chiscani, inclusiv montarea căminelor de racord, lucrare care se află în licitaţie publică în momentul de faţă”.
Categorie articol: 

Comentarii