Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac speră că în iunie se va redeschide Spitalul 3. Cardiologia-Pediatria va deveni spital suport COVID

* în cadrul unei conferinţe de presă, şeful CJ  a anunţat că în prezent se fac pregătiri pentru această schimbare, iar când totul va fi gata Spitalul 3 îşi va relua activitatea normală

 

 

 

Din luna aprilie, de când Spitalul 3 (corpul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila) a devenit spital suport COVID-19, bolnavii cronici au avut cel mai mult de suferit pentru că nu mai puteau beneficia de tratamentul cu care erau obişnuiţi. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a anunţat că în viitorul apropiat lucrurile vor reveni la normal. Concret, în prezent se lucrează la transformarea secţiei de Cardiologie-Pediatrie în spital suport COVID-19, iar Chiriac speră ca la 1 iunie lucrările aferente acestei schimbări să fie finalizate.

“Încă de la începutul pandemiei noi am avut două planuri, chiar trei planuri pe care conducerea spitalului ni le-a prezentat, apoi noi le-am prezentat Direcţiei de  Sănătate Publică Brăila. S-a mers cu acel plan în starea de urgenţă, s-a terminat cu acel plan. În momentul stării de alertă, pentru a crea o zonă tampon pentru cei care vor fi confirmaţi sau asimptomatici pe COVID era şi acest plan, ca corpul E, secţia de Cardiologie-Pediatrie să fie identic Corpului B. Acolo trebuiesc montate două săli de operaţie şi mai trebuie mobilier. Într-o perioadă rezonabilă de timp acel corp va deveni secţie de COVID-19, asemeni corpului B. După care, în acelaşi timp, deschidem corpul B. Aceste lucruri se vor întâmpla sub stricta supraveghere a DSP Brăila, care va aviza tot ce înseamnă circuite. După ce vom avea documentele de la DSP le vom trimite Ministerului Sănătăţii. Eu sper să fie un termen rezonabil pentru a finaliza această mutare. 

Nu pot să vă dau un termen anume, i-am spus doamnei manager să se mişte mai repede. Mi-aş dori la 1 iunie să fie totul gata. Eu cred că se poate face acest lucru”, a declarat Chiriac.

 
Categorie articol: 

Comentarii