Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cerem un termen scurt de relansare la privatizare a "Laminorul""

In curzul zilei de miine, o delegatie din partea organizatiei sindicale din cadrul SC "Laminorul" SA Braila se va intilni cu reprezentanti ai esalonului I de conducere al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), ocazie cu care vor fi abordate teme fierbinti asa cum este cea a urgentarii procedurilor premergatoare scoaterii la privatizare a unitatii. "De la numirea noului pesedinte al AVAS, sindicatul nu a avut nici o intilnire cu dumnealui pentru a vedea care este pozitia vis-a-vis de societatea noastra. Vineri sintem programati pentru o intilnire cu factori de decizie din cadrul institutiei, la care speram sa participe atit presedintele AVAS cit si vicepresedintii si directorul directiei privatizare. Vom cere un termen scurt de prelucrare a datelor solicitate de la unitate in vederea realizarii caietului de sarcini si, nu in ultimul rind, o privatizare urgenta si eficienta a unitatii", ne-a declarat liderul organizatiei "Metal 94", Constantin Iarca.
In alta ordine de idei, sursa citata a precizat ca in urma scrisorilor deschise trimise de sindicat Guvernului Presedentiei si AVAS, in care acuza printre altele neimplicarea membrilor Consiliului de Administratie in efortul general de salvare a societatii, acestia din urma si-au prezentat demisiile, doua astfel de acte unilaterale de vointa fiind inregistrate. "In aceste conditii, ne asteptam ca, in cel mai scurt timp, sa fie convocata sedinta actionarilor pentru numirea altor doi membri in CA", a spus liderul de sindicat.
Reamintim ca in cursul lunii trecute, AVAS a anuntat ca a eliminat de la negocieri singurul ofertant, firma daneza "Danscan Steel", pe motiv ca nu a avut complet dosarul de participare. In acest conditii, se asteapta ca in cursul primei decade a lunii in curs, Autoritatea sa publice un nou anunt de vinzare a pachetului majoritar de actiuni la SC "Laminorul". Relansarea la privatizare a unitatii brailene ar fi cea de a sasea incercare, intr-un interval de 12 luni calendaristice, facuta de catre statul roman, cunoscut fiind faptul ca primul anunt de privatizare de la revenirea unitatii in portofoliul AVAS a fost publicat in martie 2005.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii