Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centrul de Transfuzii face un apel la donatorii vechi să vină să doneze trombocite

• aceste celule sangvine nu pot fi recoltate decât de la cei care au mai donat cel puţin o dată, de aceea, Centrul de Transfuzie Sangvină Brăila îi aşteaptă pe toţi donatorii fidelizaţi • instituţia a luat şi o serie de măsuri suplimentare în contextul pandemiei de COVID-19

 

Deşi în prezent toată lumea este concentrată pe lupta cu COVID-19, nu trebuie să uităm de bolnavii care trec prin terapii agresive pentru cancer sau pentru alte boli şi care au nevoie disperată de trombocite. Aceste celule sanguine sunt vitale pentru aceşti pacienţi, însă trombocitele nu pot fi recoltate decât de la cei care au mai donat sânge cel puţin o dată. Astfel, Centrul de Transfuzie Sangvină Brăila face un apel la donatorii fidelizaţi să vină la centru.

“Centrul de Transfuzii aşteaptă întotdeauna donatori de orice grupă, mai ales donatorii vechi, fidelizaţi, din care se pot face trombocite. La ora aceasta, marea problemă, şi la Bucureşti, sunt trombocitele. Le mulţumim donatorilor care au venit până acum şi îi aşteptăm în continuare pentru trombocite, în mod deosebit”, ne-au declarat reprezentanţii instituţiei.

Centrul de Transfuzie Sangvină a luat şi o serie de măsuri suplimentare pentru siguranţa donatorilor, a personalului angajat şi a pacienţilor la care vor ajunge produsele sanguine. Concret, la intrarea în instituţie a fost creat un punct de triaj unde se măsoară temperatura, iar dacă donatorii au o temperatură de peste 37 grade nu sunt lăsaţi să doneze. Apoi, se completează un formular pentru a se afla istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoane infectate şi posibilele simptome ale infecţiei. Urmează partea de dezinfecţie riguroasă a mâinilor, se asigură măşti de protecţie pentru donatorii care nu au şi se respectă distanţarea optimă a donatorilor. De asemenea, spaţiile de donare se dezinfectează regulat.

Reamintim că cei care donează sânge primesc şapte bonuri de masă, o zi liberă la muncă şi 50% reducere la transportul în comun timp de o lună. De asemenea, atunci când donaţi, cei de la Centrul de transfuzie pot să vă elibereze, la cerere, o serie de analize gratuite.

Centrul de Transfuzie Sangvină Brăila aşteaptă donatori pentru trombocite în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08.00-11.00, la sediul situat pe Radu S Campiniu nr. 5.
Categorie articol: 

Comentarii